Antena Meniu Search
x

Staţiunea Poiana Braşov - Bucuria pasionaţilor de sporturi de iarnă şi nu numai

Staţiunea Poiana Braşov este una dintre cele mai apreciate staţiuni de către iubitorii sporturilor de iarnă dar, cel puţin în anumite cercuri, se spune că Poiana Braşov este şi staţiunea celor bogaţi.

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 14:06

Staţiunea Poiana Braşov este situată la doar câţiva kilometri de municipiul Braşov
Staţiunea Poiana Braşov este situată la doar câţiva kilometri de municipiul Braşov - Profimedia
  • Staţiunea Poiana Braşov este situată la câţiva kilometri de municipiul Braşov.

Poiana Braşov este punct de reper în istoria sporturilor de iarnă din România, primul concurs oficial de schi având loc în Poiana Braşov tocmai în anul 1906. Condiţiile naturale şi pârtiile amenajate au transformat Poiana Braşov într-una dintre cele mai apreciate staţiuni când vine vorba de practicarea sporturilor de iarnă.

Mai mult, în 1951, aici au avut loc şi Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. A fost, practic, momentul în care Poiana Braşov a cunoscut un adevărat boom în ceea ce priveşte turismul în zonă.

Spune asta pentru că în perioada respectivă a fost inaugurat un modern hotel al sporturilor, dar şi primul teleferic. Au urmat alte şi alte construcţii moderne, iar astăzi Poiana Braşov se laudă cu câteva hoteluri de top, inclusiv Hotel Crisalpin, Monti Chalet, Chalet Wiese sau Aurelius Împăratul Romanilor.

Pentru turiştii care caută o oarecare intimitate, la cazări deosebite pentru Poiana Braşov putem trece şi Vila Simonte, Pensiunea Zimbrul, Artemis Villa sau Pensiunea Crocus.

Deşi teoretic este accesibilă doar cu maşina, Poiana Braşov are avantajul că se află la doar câţiva kilometri de municipiul Braşov, ceea ce înseamnă că turiştii pot merge cu trenul până la Braşov, iar de acolo pot lua un taxi până în Poiana Braşov sau pot utiliza chiar mijloace de transport în comun.

Pe lângă sporturi de iarnă, Poiana Braşov poate însemna multe excursii şi plimbări în natură. La nivel de obiective turistice, Poiana Braşov nu este tocmai ofertantă. Totuşi, cum municipiul Braşov este la doar câţiva kilometri distanţă, vă puteţi deplasa pentru a vizita obiectivele turistice din acest oraş sau pentru a putea participa la diferite evenimente sportive, culturale şi aşa mai departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Staţiunea Poiana Braşov - Bucuria pasionaţilor de sporturi de iarnă şi nu numai