Antena Meniu Search
x

Video Statuia Regelui Mihai I, dezvăluită la Sinaia, la 100 de ani de la naşterea sa. "Îl iubesc pe rege, îl port în suflet mereu"

În urmă cu o sută de ani, în castelul Foişor de la Sinaia se năştea Mihai I, ultimul rege al României. Momentul a fost marcat astăzi în oraşul natal al suveranului cu dezvelirea unei statui dedicată Regelui Mihai. La eveniment a fost prezentă Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei dar şi alţi membri ai Familiei Regale.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.10.2021, 16:20

Vezi și

Amplasată în centrul oraşului Sinaia statuia regelui Mihai I a fost dezvelită de Majestatea Sa Principesa Margareta ajutată de edilul oraşului. Zeci de susţinători ai monarhiei au asistat la eveniment cu ochii în lacrimi.

"Plin de încărcătură emoţională. La toate evenimentele regale din ultimii 5 ani am fost şi am speranţa că într-o zi România va deveni România Mare şi monarhie. Îl iubesc pe rege, îl port în suflet mereu", spune un tânăr.

"Ne bucurăm tare mult că am putut sa participăm. Tatăl meu l-a prins pe rege, era în armată, cu 10 luni mai mare decât regele. Îi spuneau "Mihăiţă al nostru" în timpul războiului, să ştiţi", spune o femeie.

Statuia Regelui Mihai I, dezvăluită în oraşul natal

Pe acelaşi subiect

Statuia regelui Mihai I este realizată din bronz şi îl reprezintă pe suveran purtând uniforma de mareşal al Armatei Române.

Vlad Oprea, primar Sinaia: Născut aici, la Palatul Foişor, Majestatea Sa a rămas pentru români ultimul simbol al independenţei şi unităţii. Chiar şi astăzi, vorbele sale, alături de faptele sale ne sunt călăuză în labirintul imaturităţii politice şi al lipsei de sumare

Anca Paliu Dragu, preşedintele Senatului: Această statuie ne va aminti în fiecare zi că Regele Mihai a fosta martorul unor vremuri cruciale pentru ţara noastră, a fost participant la decizii instorice legate de unitatea României şi drumul acesteia în Europa. 

Autorul monumentului este sculptorul Bogdan Ioan şi a fost ales în urma unui concurs naţional, desfăşurat la finalul anului trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Statuia Regelui Mihai I, dezvăluită la Sinaia, la 100 de ani de la naşterea sa. "Îl iubesc pe rege, îl port în suflet mereu"