Antena Meniu Search
x

Video Ţările care au implementat deja certificatul digital Covid. În câteva ţări din Europa se poate călători exact ca înainte de pandemie

De la zi la zi, tot mai multe ţări au deja certificatul verde de călătorie, cu aproape o lună înainte de termenul-limită stabilit de Uniunea Europeană.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 21:42

Vezi și

Ultimele pe listă: Elveţia şi Spania. În plus, în câteva ţări din Europa se poate călători acum exact ca înainte de pandemie, fără vaccin şi fără test.

 Didier Reynders, comisarul europen pentru Justiţie:  Lucrăm din greu pentru a asigura un proces de implementare fără probleme de la 1 iulie.

Croaţia, Elveţia şi Spania nu au mai aşteptat luna iulie si au implementat deja certificatul digital covid.

Turistă în Mallorca: Este un loc foarte frumos. E soare. Mâncăm şi bem tot timpul. E foarte bine!

Pe acelaşi subiect

Turistă: Pentru că sunt multe controale, trebuie să îţi arăţi testul PCR la fiecare pas. Trebuie să le arăţi paznicilor codul QR.

Nu doar cei vaccinaţi sunt favorizaţi, ci şi cei cu un test PCR negativ sau care au trecut prin boală în utlimele 3 luni. Şi Grecia schimbă regulile. Copiii până în şase ani nu au nevoie de test COVID la intrarea în ţară. Grecia, Italia, Turica şi Egipt sunt ţările către care se îndreaptă în prezent cele mai multe avioane cu români.

În prezent există 3 ţări în Europa unde turiştii români pot călători exact ca înainte de pandemie. Este vorba despre Albania, Bulgaria şi Muntenegru, care nu solicită nici dovada vaccinării, nici vreun test covid nevativ. De altfel, România le-a trecut pe lista verde, ceea ce înseamnă că nu implică restricţii nici la întoarcerea în ţară.

Cosmin Vasile - reprezentant agenţie de turism: Turiştii aşteaptă să vadă sitaţia dintr-o anumită destinaţie pentru a ştii dacă pot să călătorească sau nu. Astfel că pe last minute, din partea hotelierilor şi partenerilor noştri, avem destul de multe oferte.

Turcia, care până acum solicita obligatoriu un test PCR negativ la intrarea în ţară, permite de la 1 Iunie accesul şi pe baza certificatului de vaccinare sau a unui test antigen. Iar cum de săptămâna trecută a intrat şi pe lista verde, numărul rezervărilor pentru această destinaţie a explodat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Ţările care au implementat deja certificatul digital Covid. În câteva ţări din Europa se poate călători exact ca înainte de pandemie