Antena Meniu Search
x

Video Tomatina, festivalul în care mii de oameni se bat cu roșii, s-a întors după doi ani de pandemie

S-au reluat bătăile cu roşii din Spania. Aproape 20 de mii de localnici şi turişti au luat parte la faimosul festival "Tomatina". Au avut la dispoziţie 130 de tone de roşii coapte. Străzile s-au transformat rapid în râuri de... pastă de tomate. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 08:58

Vezi și

Pofta de bătaie cu roşii a fost mare în oraşul Buñol, din estul Spaniei. Faimosul festival al luptelor cu tomate a fost amânat timp de doi ani, din cauza pandemiei, aşa că, acum, miile de localnici şi turişti s-au dezlănţuit.

Organizatorii au pus la bătaie 130 de tone de roşii excesiv de coapte. Iar oamenii au intrat rapid în hora festivalului. Echipaţi cu ochelari de înot pentru a-şi proteja ochii, s-au luat unii pe alţii la ţintă, ori au aruncat la întâmplare. 

"Tomatina! A fost super. O experienţă uimitoare."

Festivalul s-a întors după doi ani de pauză

Pe acelaşi subiect

În special turiştii care n-au mai luat parte la eveniment au fost încântaţi. "Am participat la festivalul Holi, din India, dar aici este mult mai sălbatic. Omenii au luat-o razna. Este Tomatina, îmi place, mulţumesc mult!"

"Uimitor, o nebunie!" 

"De ce?"

"Pentru că arunci cu roşii în oameni. Toată lumea arată dezgustător, e uimitor!"

În câteva ore străzile principale ale oraşului, dar şi clădirile s-au acoperit cu sos de tomate. Mulţi dintre turişti nu s-au sfiit să facă o baie în bulion, înainte ca serviciile de salubritate să înceapă curăţenia.

Festivalul se desfăşoară din 1945, când, o festivitate publică din oraş a degenerat într-o bătaie generală. Pentru că scandalul a început lângă o piaţă alimentară, oamenii s-au lovit atunci cu roşii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » Tomatina, festivalul în care mii de oameni se bat cu roșii, s-a întors după doi ani de pandemie