Antena Meniu Search
x

Video Topul celor mai sigure oraşe şi celor mai periculoase oraşe din lume

Atunci când ne alegem destinaţia de vacanţă, ne gândim inevitabil şi la siguranţa oraşului ales. Un studiu realizat de The Economist a făcut un clasament al celor mai sigure oraşe, dar şi cele mai periculoase.

de Greta Gavrilă

la 31.08.2021, 17:32

Vezi și

Copenhaga ocupă locul fruntaş în clasamentul realizat de The Economist. În realizarea acestui top au fost luate în calcul mai multe criterii inclusiv securitatea urbană, serviciile de sănătate, infrastructura şi mediul înconjurător. Aşadar capitala daneză a obţinut 82,4 puncte din 100.

La diferenţă mică Copenhaga a fost urmată de Toronto, care a obţinut 82.2 puncte. În top 5 au intrat şi Singapore, Sydney şi Tokyo, oraşe pe care le-am întâlnit şi în anii trecuţi pe primele poziţii. 

Clasamentul celor mai sigure oraşe continuă cu Amsterdam şi Wellington. Iar locul 8 este ocupat la egalitate de Hong Kong şi Melbourne. Iar pe locul 10 s-a clasat Stockholm. 

Care sunt cele mai periculoase oraşe din lume

Pe acelaşi subiect

La polul opus, avem destinaţiile care nu sunt tocmai recomandate din cauza pericolelor. Fruntaşă pe listă este Yangon, capitala financiară din Myanmar care se confruntă adesea cu atacuri armate şi jafuri.

Aici cele mai multe astfel de destinaţii sunt din Asia şi Africa. Vestea bună este că niciun oraş european nu figurează pe această listă. 

  • 1. Yangon 
  • 2. Karachi 
  • 3. Caracas 
  • 4. Cairo 
  • 5. Lagos 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Topul celor mai sigure oraşe şi celor mai periculoase oraşe din lume