Antena Meniu Search
x

Video Topul oraşelor în care se trăieşte cel mai bine. Cum a schimbat pandemia de coronavirus clasamentul anual

A fost publicat topul oraşelor în care se trăieşte cel mai bine iar Auckland din Noua Zeelandă este fruntaş în clasament. Surprinzător, Viena care a deţinut prima poziţie ani la rând nu a intrat nici măcar în top 10.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.06.2021, 17:34

sursa: Shutterstock Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Spre deosebire de alţi ani, din Europa doar oraşele Zurich şi Geneva din Elveţia au intrat în top zece. De vină ar fi pandemia. Dar şi modul de gestionare al pandemiei a cântărit greu în realizarea clasamentului. Aşadar, dacă intenţionaţi să vă stabiliţi peste hotare, bine de ştiut este că în oraşul  Auckland din Noua Zeelandă se trăieşte cel mai bine. A fost propulsat în fruntea clasamentului datorită abordării sale în faţa virusului care a permis societăţii să rămână deschisă şi să aibă performanţe în domeniul educaţiei, culturii şi mediului.

Este urmat de destinaţii precum Osaka din Japonia, Adelaide din Australia. Iar locurile 4 si 5 sunt ocupate de Wellington şi Tokyo.  Aşa cum vă spuneam în top 10 cele mai bune oraşe de trăit se regăsesc doar două oraşe din Europa. Este vorba de Zurich şi Geneva din Elveţia care ocupă poziţiile 7 şi 8. De reţinut este faptul, că au fost luate în calcul şi stabilitatea, infrastructura, educaţia şi accesul la îngrijire medicală. 

La polul opus, sunt şi oraşele în care nu este deloc recomandat să ne stabilim. Aici vorbim de zone de conflict, periculoase şi extrem de sărace precum capitala Siriei, Damasc, sau oraşul Lagos din Nigeria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Travel » Topul oraşelor în care se trăieşte cel mai bine. Cum a schimbat pandemia de coronavirus clasamentul anual