Antena Meniu Search
x

Video Trasee de aventură, plimbare cu bicicleta sau zbor cu parapanta. Vremea frumoasă i-a atras pe turişti la munte

Vremea frumoasă a fost, la munte, cea mai bună invitaţie la mişcare în aer liber, weekendul acesta. Fie că au ales o plimbare la pas, prin pădure sau în golul alpin, fie câţiva kilometri străbătuţi cu bicicleta, turiştii s-au bucurat de experienţe dintre cele mai plăcute. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.06.2022, 10:23

Vezi și

Traseele de aventură au fost cele mai căutate în acest weekend. Distracţia presupune mişcare pe cabluri instalate în copaci, iar două dintre beneficii sunt aerul curat şi răcoarea plăcută a pădurii. Trei ceasuri pe trasee costă 90 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copii. 

Distracţie a fost şi pentru cei care au ales să se plimbe cu bicicleta prin pădure.

''E relaxare, scapi de griji zi de zi şi te menţi în formă, eu aşa văd.

Câţi kilometri e distanţa ideală pentru dumneavoastră?

Pe acelaşi subiect

Între 20 şi 30.

Pe zi?

Da.''

Experienţă inedită pentru cei curajoşi: zborul cu parapanta

Iar pentru împătimiţii de adrenalină, lângă Braşov se găseşte una dintre cele mai bune zone de zbor cu parapanta. Cum vremea a fost bună de zbor în acest weekend, mulţi turişti au urcat dealul Bunloc, pentru o experienţă cu totul inedită. 

''Foarte liniştitor.

Cât a durat?

Nu ştiu, am pierdut noţiunea timpului, cred că 10-15 minunte. Este excepţional să te dai cu parapanta. Este liniştitor şi te regăseşti cu tine şi cu un vultur.'' 

''Priveliştea şi acrobaţiile mi-au plăcut foarte mult. 

A fost dificil?

Nu, chiar deloc. Am avut încredere în pilot.'' 

Ovidiu Morariu, pilot parapantă: Este dificil la început, dar e fain să împărtăşeşti plăcerea zborului, să vezi un pasager când ajunge jos şi înţelege ce înseamnă zborul, să simtă că e liber ca o pasăre. 

Un zbor cu parapanta dublă costă aproximativ 300 de lei şi presupune zece sau 15 minute de plutit pe curenţii de aer. Amintirile sunt însă de nepreţuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Trasee de aventură, plimbare cu bicicleta sau zbor cu parapanta. Vremea frumoasă i-a atras pe turişti la munte