Antena Meniu Search
x

A început sezonul viperelor: cum ne putem proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui

A venit vara, iar turiştii care au ales să se bucure de peisajele care-ţi taie răsuflarea de pe Transfăgărăşan ar face bine să privească atent şi pe unde calcă. Furaţi de imaginea crestelor montane, ar putea avea surpriza neplăcută să le iasă în cale o viperă. Salvamontiştii avertizează că reptilele "extrem de active" şi-au făcut apariţia în zona de munte, dar oferă şi sfaturi pentru a preveni muşcătura veninoasă de şarpe.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 16:21

Viperele şi-au făcut apariţia pe Transfăgărăşan
Viperele şi-au făcut apariţia pe Transfăgărăşan - Facebook Salvamont Argeş

Vremea frumoasă nu îi scoate din case doar pe românii dornici de drumeţii la munte. Şi viperele îşi fac simţită prezenţa, într-una din perioadele în care sunt cele mai active. Muşcătura acestor reptile e un real pericol pentru oameni, aşa că măsurile de precauţie sunt o prioritate. În ajutorul turiştilor, dar şi al localnicilor din zonele populate de vipere vin salvamontiştii, care propun o metodă extrem de simplă, la îndemâna oricui, care ne-ar putea scuti de astfel de neplăceri.

Cum ne ferim de muşcătura de viperă

"Recomandările noastre pentru încălţăminte de munte nu au ca scop doar protejarea gleznei şi a tălpii piciorului împotriva rănirii. Încălţămintea de munte cu carâmbul peste glezne protejează și împotriva mușcăturilor de viperă, care în perioada asta a anului este foarte activă. Suntem complet depășiți în momentul acesta de numărul turiștilor în sandale sau "adidași"", spun reprezentanţii Salvamont Argeş, pe pagina de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » A început sezonul viperelor: cum ne putem proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui