A început sezonul viperelor: cum ne putem proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui
A venit vara, iar turiştii care au ales să se bucure de peisajele care-ţi taie răsuflarea de pe Transfăgărăşan ar face bine să privească atent şi pe unde calcă. Furaţi de imaginea crestelor montane, ar putea avea surpriza neplăcută să le iasă în cale o viperă. Salvamontiştii avertizează că reptilele "extrem de active" şi-au făcut apariţia în zona de munte, dar oferă şi sfaturi pentru a preveni muşcătura veninoasă de şarpe.
De Redactia Observator la 04.06.2022, 16:21
- Şi-au cumpărat apartamente cu 140.000 de euro şi după un an le vând disperaţi cu 90.000 de euro. De ce fug oamenii din Greenfield
- Săptămâna mega-finalei America Express, de duminică 19 Martie, până duminică 26 Martie. Duminică 20.00, Luni, Marți, Miercuri 20.30 și Duminică 20.00 doar pe Antena 1 și AntenaPLAY.
Vremea frumoasă nu îi scoate din case doar pe românii dornici de drumeţii la munte. Şi viperele îşi fac simţită prezenţa, într-una din perioadele în care sunt cele mai active. Muşcătura acestor reptile e un real pericol pentru oameni, aşa că măsurile de precauţie sunt o prioritate. În ajutorul turiştilor, dar şi al localnicilor din zonele populate de vipere vin salvamontiştii, care propun o metodă extrem de simplă, la îndemâna oricui, care ne-ar putea scuti de astfel de neplăceri.
Cum ne ferim de muşcătura de viperă
"Recomandările noastre pentru încălţăminte de munte nu au ca scop doar protejarea gleznei şi a tălpii piciorului împotriva rănirii. Încălţămintea de munte cu carâmbul peste glezne protejează și împotriva mușcăturilor de viperă, care în perioada asta a anului este foarte activă. Suntem complet depășiți în momentul acesta de numărul turiștilor în sandale sau "adidași"", spun reprezentanţii Salvamont Argeş, pe pagina de Facebook.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!