Antena Meniu Search
x

Video Traseul spectaculos din creierii munţilor care lasă turiştii cu gura căscată. Frumusețile locului pot fi descoperite din ATV: "Am văzut cascade, peisaje"

Cascade spectaculoase, stânci care domină orizontul şi păduri care îţi încarcă bateriile rapid. Frumuseţi ascunse în munţii Gorjului se dezvăluie turiştilor în trasee pentru excursii la pas ori cu ATV-ul. De la Rânca până în Baia de Fier, cărările deschid imagini de neuitat, pe care pornim chiar acum. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.05.2024, 21:00

Vezi și

Cascade unice, cu dantele de ape înspumate, brazi verzi care se iau la întrecere cu albastrul cerului şi albul norilor şi cărări răcoroase. Sunt locuri puțin știute de cei care ajung în Munții Parâng. De la Rânca, un traseu spectaculos duce spre Defileul Galbenului, în Baia de Fier. Traseele turistice se întind pe câteva ore, dar timpul trece repede când peisajul te farmecă la fiecare pas. 

Turist: S-au săturat acasă, trebuie să se plimbe. E zonă puţin cunoscută, dar e linişte. Sunt câteva cascade, multe peisaje. 

Turistă: Noi am văzut cascade, peisaje foarte frumoase şi baraje. Eu am mai fost, dar verişorul meu David nu a mai fost.

Frumusețile locului pot fi descoperite din ATV

Frumusețile locului pot fi descoperite din ATV sau mașina off-road, ori pur și simplu la pas. Căderile de apă și stâncile abrupte fac drumeția de neuitat. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: După două ore de cutreierat munţii, descoperim unul dintre cele mai spectaculoase popasuri, cu natură sălbatică, ape cristaline şi păduri proaspăt înverzite.

Cât costă o astfel de experienţă

Turist: La fiecare 50 de m, că e pe stânga, că e pe dreapta, e câte o cascadă superbă. Trebuie promovată pentru oameni care iubesc muntele.

Costi Tița, ghid: Sunt foarte mulţi turişti care vor să vadă natura, vor să vadă ceva nou. Sunt lacul Petrimanu, Galbenu, Cheile Galbenului, cum suntem aici, chiar foarte frumoase.

În funcție de traseul ales, o astfel de experienţă costă de la 300 de lei în sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Travel » Traseul spectaculos din creierii munţilor care lasă turiştii cu gura căscată. Frumusețile locului pot fi descoperite din ATV: "Am văzut cascade, peisaje"