Antena Meniu Search
x

Video Afacerea din care se câştigă bani frumoşi şi la final de sezon estival. Turiştii cheltuie şi 100 de lei într-o zi: "E mai ieftin decât anul trecut!"

Deşi vara este pe sfârşite, afaceriştii din turism câştigă bine chiar şi pe final de sezon estival. Litoralul rămâne şi anul acesta unul al extremelor. Pe de-o parte sunt turiştii care cheltuie chiar şi câteva sute de lei pe zi, iar de cealaltă parte sunt cei mai modeşti care care calculează atent fiecare ban pe care-l scot din portofel. 

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 09:17

Vezi și

Turistă: Nu mănânc prea mult, mănânc câte o plăcintă, câte un porumb fiert...

Reporter: Cât mai este o plăcintă acum?

Turistă: 6 lei, 7 lei...

Reporter: Porumbul fiert cât mai este?

Pe acelaşi subiect

Turistă: 15 lei. 

Staţiunea cu preţuri modeste 

Preţurile sunt în funcţie de locaţia aleasă. În sudul staţiunii Mamaia, unde turiştii sunt mai chibzuiţi cu banii, preţurile sunt mai modeste, astfel încât, cu maxim 50 de lei, aceştia pot avea parte de o masa copioasă. O bere la pahar luată de pe plaja e între 7 şi 12 lei, iar cea la doză poate ajunge şi la 15 lei, frappe-ul la beach-bar costa 20 de lei, o shaorma 30 de lei, iar cei care preferă un kebab trebuie sa scoată din buzunar 25 de lei.  

Turistă: E mai ieftin decât anul trecut! Şi astăzi meniul zilei este 30 şi ceva de lei, nu e foarte scump. 

70 de lei pe zi pentru mâncare

Cine mănâncă de două ori pe zi la terase sau autoserviri cheltuie 70 de lei pe zi. Astfel, două persoane, într-o săptămână de vacanţă lasă pe litoral 1.000 de lei doar pe mâncare.

Turist: Preţurile variază între 50 şi 70 de lei pe zi. Adică ciorba, felul doi, o friptură. Undeva la 160 de lei, cam aşa, pe zi. 

Începând din septembrie, preţurile vor mai scădea. Tot atunci va intra în vigoare şi programul social Litoralul pentru toţi, când tarifele pentru cazare, dar şi preţul mâncării vor scădea la minim.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Afacerea din care se câştigă bani frumoşi şi la final de sezon estival. Turiştii cheltuie şi 100 de lei într-o zi: "E mai ieftin decât anul trecut!"