Antena Meniu Search
x

Video Turiștii, tot mai nemulțumiți de litoralul Mării Negre. Care sunt zonele din România care îi atrag pe cei care vor să plece în concediu

Unde e mai bine, la munte sau la mare? Este întrebarea clasică pe care şi-o pun turiştii români înainte de a decide unde pleacă în vacanţă, în ţară. Anul acesta, arată un studiu, cei care au ales marea au regretat cel mai mult.

De Adrian Obreja la 28.09.2022, 08:41
Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: "Cele mai căutate și apreciate zone au fost Maramureș, Bucovina. Transilvania sau Banat. Acolo spun turiștii că au fost primiți cu cea mai mare ospitalitate. Dacă vorbim despre cazare, raportul calitate-preț, în aceste regiuni au fost cele mai bune condiții, la care se adaugă experiențele autentice cum ar fi mâncarea tradițională. Toate acestea au contribuit la aceste concluzii. În schimb, litoralul conduce în topul dezamăgirilor, turiștii au pus în capul listei prețurile foarte mari, după care atitudinea personalului, condițiile de cazare, igiena, meniurile restaurantelor sau lipsa locurilor de parcare."

"În ceea ce privește prețurile, cu toții au declarat că au simțit o creștere semnificativă față de anul trecut. 70% dintre turiști sunt dispuși să ofere între 150 și 300 de lei pentru o noapte de cazare pentru o cameră dublă și doar 8,6% dintre aceștia sunt dispuși să ofere mai mult, adică între 300 și 500 de lei. Dacă vorbim despre alegerea cazării contează foarte mult poziționarea față de principalele obiective turistice, dar și cum arată unitatea de cazare sau camera. 62% dintre turiștii fac recenzii la final de concediu, iar 28,4% spun că fac asta doar în cazul în care au fost mulțumiți, în timp ce 6,5% atunci când sunt nemulțumiți. Toți spun că aceste recenzii contribuie semnificativ la îmbunătățirea serviciilor de cazare în turismul românesc."

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Turiștii, tot mai nemulțumiți de litoralul Mării Negre. Care sunt zonele din România care îi atrag pe cei care vor să plece în concediu

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel