Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Una dintre cele mai spectaculoase şosele din ţară intră în reparaţii. Traseul duce spre un ţinut sălbatic: "Zona e splendidă"

Extrem de curând ni se va pava calea spre unul dintre cele mai sălbatice ţinuturi ale României. Cea mai spectaculoasă şosea din Retezat intră în reparaţii, de săptămâna viitoare. Se întâmplă după decenii întregi, timp în care drumul s-a tot erodat, sub greutatea maşinilor. Chiar dacă va fi în şantier, zona va putea fi străbătută de şoferi, în weekenduri. 

de Marius Alexoiu

la 13.09.2024 , 17:31

Alunecările de teren şi timpul care l-a tot măcinat au făcut din şoseaua de pe Valea Râului Mare din Hunedoara o cursă cu obstacole. Acum drumul forestier va fi închis pentru reparaţii. Utilajele au apărut deja în zonă, deşi lucrările ar trebui să înceapă oficial din 16 septembrie. "Este necesară această reparaţie, deoarece au trecut câţiva ani de la ultima şi condiţiile meteo climatice cu precipitaţii, zăpădă, ploi... Plus o oarerecare neîndemânare a celor care conduc", declară Zoran Acimov, directorul Parcului Național Retezat.

Drum spectaculos deasupra apei

De altfel, şoseaua de pe valea Râului Mare reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase trasee care ne poartă spre Parcul Naţional Retezat, printr-un ţinut sălbatic, cu versanţi abrupţi, la sute de metri deasupra apei. "Zona e splendidă, avem din ce ştiu arie protejată, păduri neumblate de om. Cred ca e un lucru bun, pe de altă parte, cred că ar trebui să avem mai multă grijă de natură", "E un fel de uimire combinată cu mulţumire pentru că de aproape 30 de ani bat drumul acesta, doar pentru fotografii şi eventual călătorii prin munte", ne-au spus mai mulţi turişti.

Vezi și

Pe traseu, turiştii găsesc inclusiv un refugiu Salvamont, loc de campare cu cortul şi chiar şi câteva pensiuni. Cei care preferă maşina, ar trebui să respecte câteva recomandări, acum şi pe viitor.

"Sa aibă răbdare atunci când circulă, să nu considere că pot circula pe un drum forestier ca pe o şosea asfaltată, cu viteză, cu frâne bruşte, cu accelerări, pentru că toate acestea duc la degradarea părţii carosabile", recomandă directorul parcului.

Drumul forestier se întinde pe aproximativ 20 de kilometri, iar lucrările ar trebui să se termine pe 4 octombrie. 

Marius Alexoiu Like
Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Travel » Una dintre cele mai spectaculoase şosele din ţară intră în reparaţii. Traseul duce spre un ţinut sălbatic: "Zona e splendidă"