Meniu
Search
x

Video Unde ajung turiştii goniţi de preţurile mari de pe litoralul românesc. Sportul în natură atrage tot mai mulţi oameni

Preţurile mari alungă turiştii de pe litoralul românesc, dar unde ajung aceştia? Pe lângă cei care au aglomerat litoralul bulgăresc sau pe cel grecesc, mai sunt şi mulţi care s-au îndreptat spre Valea Prahovei. Acolo avem avantajul unor temperaturi mai scăzute și al unui aer mai curat. În plus, sunt multe activităţi de care se pot bucura turiştii.

De Alexandra Marin la 26.07.2022, 18:27
Vezi și

"Cu toate că nu este nici weekend şi nici iarnă, Valea Prahovei este din nou plină şi aglomerată, iar mulţi dintre turişti preferă să vină la alpinism, o activitate practicată şi de copii, dar şi de adulţi. Este vorba despre o activitate care se poate desfăşura doar sub supravegherea unui instructor de alpinism şi pentru care avem nevoie de echipament corespunzător: ham, încălţăminte de căţărat, dar şi cască", spune Alexandra Marin, reporter Observator.

Alpinismul, un sport tot mai îndrăgit de români

"Este un sport care poate fi făcut atât în aer liber, cât şi în interior. Diferenţa între activitatea de alpinism indoor şi outdoor este faptul că afară, pe stâncă, trebuie să căutăm priza şi este mult mai dificil. Se practică atât escalada, cât şi coborârea, iar la noi există multe astfel de locuri", adaugă Alexandra Marin, aflată la Sinaia, Stânca Sfânta Ana.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Unde ajung turiştii goniţi de preţurile mari de pe litoralul românesc. Sportul în natură atrage tot mai mulţi oameni