Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă de Paşte 2023. Ce se întâmplă cu preţurile, cu 3 săptămâni înainte de Înviere

Mai sunt fix trei săptămâni până la Paşte, dar românii nu prea se înghesuie să facă rezervări pentru vacanţă. În Poiana Braşov sunt hoteluri unde abia s-au ocupat un sfert din locuri. La mare vor fi deschise mai multe unităţi de cazare decât în alţi ani. Atât la munte, cât şi la mare preţurile încep de la 200 de lei şi ajung la 3.000 de lei, în funcţie de stele. 

de Redactia Observator

la 25.03.2023, 21:14

Vezi și

În Poiana Braşov, una dintre cele mai căutate destinaţii de la noi pentru petrecerea zilelor de sărbătoare, mai sunt încă multe locuri libere pentru Paşte. La unul din marile hoteluri din staţiune gradul de ocupare este de 25%.

Sejur la munte de Paşte 2023

"Avem preţurile destul de mici anul ăsta. Pleacă de la 780 de lei de familie, cameră dublă pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Pachetul este de trei nopţi", spune Sorin Coman, director unitate cazare. Hotelierii înceracă să-i tenteze pe clienţi cu drumeţii pe munte sau şedinţe de relaxare la SPA. 

"Într-o staţiune ca Poiana Braşov, majoritatea unităţilor de cazare, hoteluri sau moteluri, oferă acces la piscine, la saune - umede şi uscate - şi la zone SPA. În acest an, acesta e şi punctul forte al pachetelor pentru vacanţa de Paşte", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

De pe masa de sărbătoare nu vor lipsi preparate tradiţionale. "Vă aşteptăm cu ouă roşii, cozonac, pască, vin roşu", adaugă Sorin Coman, director unitate cazare. Alţi turişti vor fi martori ai unor show-uri culinare inedite. "Avem un live cooking care va fi cu carne de miel, carne de oaie. E atractiv pentru oaspeţii noştri, deoarece ei văd ce li se va pune în farfurie", spune Laura Mihalache, chef hotel.

Preţul unei nopţi de cazare

La un hotel de trei stele din Poiana Braşov, o noapte de cazare costă între 300 şi 400 de lei, iar la un hotel de patru stele 1.500 de lei. Multe pachete sunt concepute special pentru famiile cu copii. "Pentru copilaşi avem foarte multe surprize. Concurs de ouă încondeiate, club pascal de creaţie, petreceri în fiecare seară cu diverse tematici. Pentru cei mari avem jacuzzi VIP experience, în exterior", a precizat Mirabela Bârsan, reprezentantă unitate cazare.

Pentru iubitorii de schi, meteorologii au veşti bune. La Voineasa, în Vâlcea, se va putea schia şi în aprilie. Ofertele la cazare variază între 75 şi 300 de lei de persoană, pe noapte, fără mese incluse. 

Vacanţa de Paşte pe litoral

La mare, hotelierii au decis ca de Paşte să deschidă mai multe unităţi de cazare faţă de alţi ani. Iar oferte sunt pentru toate buzunarele. De la 400 de lei un sejur de trei nopţi, la un hotel de trei stele, în Eforie Nord, până la aproape 3.000 de lei în Mamaia, la un hotel de patru stele all inclusive. "Avem peste 40 de hoteluri care se vor deschide. Spunem noi că este un început foarte bun de sezon", crede Ştefan Necula, manager agenție de turism. 

"Pentru iubitorii de natură am pregătit o vizită la o microrezervaţie şi bilete de acces la delfinariu. În noaptea de Înviere îi aşteptăm pe turişti cu ouă roşii şi alte bunătăţi. Pentru prima zi de Paşte am pregătit un dejun pascal şi o cină tradiţională", spune Elena Drăghici, șef recepție hotel. 

În topul destinaţiilor pe care românii le preferă în acest an pentru paşte sunt Bulgaria şi Egipt. Dacă la vecinii noştri un sejur costă în jur de 150 de euro de persoană, pentru un circuit pe un vas de croazieră în Marea Roşie preţurile ajung la 2.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Vacanţă de Paşte 2023. Ce se întâmplă cu preţurile, cu 3 săptămâni înainte de Înviere