Antena Meniu Search
x

Video Vacanţele anulate în Grecia sau Turcia, salvarea turismului de la noi. Hotelierii se așteaptă ca anul acesta să fie mai profitabil chiar şi decât 2019

Restricţiile de la alţii, salvarea turismului de la noi. Carantina, ping pong-ul cu actualizarea listelor cu tări cu risc epidemiologic, dar şi incendiile din Grecia, Turcia sau Italia schimbă planurile de vacanţă ale românilor. Iar asta se vede cel mai bine în numărul de rezervări de pe litoral sau de la munte. E misiune aproape imposibilă să mai găseşti acum o cazare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.08.2021, 20:35

Vezi și

Turist de pe litoral: ”Am făcut vacanţe şi în Austria, şi în Germania. Dar la mare, de obicei, am fost în Grecia”. Şi ar fi mers şi în 2020. Doar că au venit pandemia şi restricţiile, aşa că au renunţat. Au făcut planuri pentru 2021. N-a funcţionat nici acum socoteala de acasă. Pe lângă faptul că Grecia, unde ar fi vrut să meargă, a intrat pe lista roşie, e şi devastată de incendii. Au renunţat din nou. Acum sunt pe plaja din Mamaia. Ca ei, mulţi alţii.

Turistă de pe litoral: ”Eu m-aş fi dus în Franţa, dar anul acesta nu pot! Oricum, e complicat cu corona. E greu! Deja încep să se închidă ţările încet-încet!”

Speriați de Covid sau incendii, românii și-au anulat vacanțele în străinătate

Calamităţile din alte ţări, perspectiva carantinei la întoarcere sau harta tari veşnicele modificări de culoare de pe lista tărilor îi determină pe tot mai mulţi să rămână în ţară în concediu. Grecia, Franţa sau Spania sunt acum în zona roşie.

Pe acelaşi subiect

Stefan Necula, manager agenție de turism: ”Au fost mulţi care au ales să-şi facă vacanţa pe litoralul românesc în detrimentul altor destinaţii cum ar fi Grecia sau Turcia”.

Andreea Filip, reporter Observator: ”Gradul de ocupare în hotelurile de la malul mării pentru luna septembrie este de 50%. Oamenii din turism spun că numărul sejururilor cumpărate pentru luna viitoare este dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”

Aşa că agenţiile de turism s-au adaptat şi au venit cu oferte tentante. De-a lungul litoralului, preţurile sunt pentru toate buzunarele.

Raluca Hatmanu, agenție de turism: ”Ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie în continuare foarte ridicat pe litoral, cererile continuă să vină. Pentru prima parte a lunii septembrie deja am depăşit, ne-am dublat cererile în comparaţie cu anul trecut”.

Aglomerație pe litoralul românesc și în stațiunile de la munte

Iar mărturie stau imaginile cu plajele pline ochi. Turist lângă turist, prosop lângă prosop. Nu ai loc să arunci un ac nici măcar în timpul săptămânii. Iar la munte e la fel de aglomerat. În Poiana Braşov, un sejur pentru o familie cu un copil nu depăşeşte 300 de euro.

Laura Ursu, manager hotel munte: ”Numărul rezervărilor a crescut simţitor, iar motivaţiile date de mulţi dintre oaspeţii noştri au fost tocmai aceste anulări ale unor vacanţe în străinătate”.

Roxana Ilinca, consultat în turism: ”Anul acesta pentru că temperaturile au fost extrem de ridicate în oraşe, i-au făcut pe români să redescopere ţara şi să aleagă inclusiv staţiunile montane”.

Hotelierii spun că există şanse ca acest an să fie mai profitabil chiar şi decât 2019, când nu erau restricţii de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Vacanţele anulate în Grecia sau Turcia, salvarea turismului de la noi. Hotelierii se așteaptă ca anul acesta să fie mai profitabil chiar şi decât 2019