Antena Meniu Search
x

Video Vacanţele în care mergi special pentru a dormi. Hotelurile se laudă cu camere perfect izolate fonic şi experţi care monitorizează somnul

Relaxarea nu este mereu sinonimă cu odihna, aşa cum un hotel de lux nu garantează obligatoriu şi un somn de calitate. Însă odată cu pandemia, un somn...bun a devenit în sine un lux, spun specialiştii, aşa că din ce în ce mai mulţi hotelieri fac o prioritate din a oferi clienţilor condiţii optime. Aşa a apărut o nouă tendinţă în rândul hotelurilor de lux care oferă acum sejururi axate pe... somn. 

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 17:17

Vezi și

Pandemia ne-a stricat somnul. Un studiu făcut pe 2500 de participanţi adulţi a arătat că 40% dintre ei dorm mult mai prost de când au început să trăiască sub ameninţarea COVID-19. Aşa că hotelierii au găsit o nouă nişă de exploatat: turismul de...somn. Hotelurile nu se mai laudă aşadar cu distracţia, ci cu odihna. 

Robbert Havekes: Ce poate face lipsa somnului este destul de şocant. Poate cauza diabet, aritmie, tensiune mare, diferite forme de cancer şi, totodată, poate afecta creierul

Hotelurile care oferă clienţilor camere speciale pentru un somn de calitate 

În ultimele 12 luni, un resort de lux din New York a început să ofere clienţilor camere amenajate special pentru un somn cât mai odihnitor. Nici Londra nu face excepţie. Primul hotel londonez care oferă celor care îi trec pragul un somn de calitate a fost înfiinţat în urmă cu doi ani şi are camerele perfect izolate fonic. O altă destinaţie pentru un somn bun este oraşul portughez Coimbra unde un cunoscut producător suedez de paturi şi-a deschis un hotel pentru cei dornici să testeze produsele. 

Pentru că un somn bun nu este treabă uşoară, toate hotelurile de acest tip apelează la ajutorul experţilor în somn. Este şi cazul unui hotel de lux din Geneva care a încheiat o colaborare cu o clinică medicală. Medicii de aici vor să studieze tiparul de somn al oaspeților pentru a identifica eventualele tulburări de somn şi a veni cu soluţii. 

Deși majoritatea hotelurilor care fac o prioritate din a oferi un somn odihnitor oaspeţilor sunt unităţi de lux, experţii spun că acest tip de confort ar trebui să fie prioritatea tuturor celor care activează în această industrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Vacanţele în care mergi special pentru a dormi. Hotelurile se laudă cu camere perfect izolate fonic şi experţi care monitorizează somnul