Antena Meniu Search
x

Voineasa - Cum te poţi bucura de staţiunea din Vâlcea

Cândva una dintre cele mai apreciate staţiuni din România, Voineasa a intrat într-un con de umbră după Revoluţia din 1989, dar chiar şi astăzi încă ne mai putem bucura de staţiunea din judeţul Vâlcea.

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 13:38

Voineasa era considerată, pe vremuri, una dintre cele mai importante staţiuni din România
Voineasa era considerată, pe vremuri, una dintre cele mai importante staţiuni din România - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Staţiunea Voineasa este situată în judeţul Vâlcea.

Voineasa însemna, pe vremuri, în special pârtii de schi şi baze de tratament pentru combaterea multor probleme medicale, de la astenie, anemie şi surmenaj şi până la afecţiuni respiratorii. Se faceau numeroase tratamente precum băi de plante, împachetări cu parafină, electroterapie, masaj medical, etc.

Astăzi, Voineasa mai supravieţuieşte prin câteva pensiuni considerate de top, toate fiind cotate cu cel puţin 9 puncte din 10 pe diferite site-uri de specialitate. Vorbim aici în special despre pensiunile aflate în centrul staţiunii, precum Dalia, Aurora sau Edelweiss.

Voineasa are avantajul că se află în apropierea unor obiective turistice deosebite, precum Mănăstirea Cozia, Peştera Muierii sau Lacul de acumulare Vidra, lacul de acumulare situat la cea mai mare altitudine din România.

De asemenea, Voineasa are şi avantajul că se află aproape de zona centrală a României, astfel că din Voineasa se poate ajunge foarte uşor la Braşov, Sibiu, Sighişoara sau în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Pe de altă parte, trebuie precizat că în Voineasa se poate ajunge doar cu maşina, autocarul sau autobuzul, neexistând acces direct pe calea ferată. Cea mai apropiată gară de Voineasa pare să fie Călimăneşti şi, culmea, din Bucureşti, de exemplu, nu există tren direct către Călimăneşti, doritorii fiind obligaţi să schimbe la Caracal, Craiova sau Podu Olt, astfel că vorbim, în general, despre călătorii care pot dura cel puţin şapte sau opt ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Voineasa - Cum te poţi bucura de staţiunea din Vâlcea