Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 12 mai 2022. Decizie finală în Dosarul Colectiv; O nouă evaluare pentru elevii din România

Știrile zilei, 12 mai 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 12.05.2022, 20:20

Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 12 mai 2022

1) Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa definitivă în dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare, jumătate faţă de pedeapsa din primă instanţă. 

2) Mugur Isărescu a îndemnat românii la calm, după ce inflaţia a crescut la aproape 14 la sută. Guvernatorul BNR a transmis că trebuie să bem mai mult ceai de tei pentru a nu mai cădea pradă panicii.

3) Finlanda a anunţat oficial că "trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO". Secretarul General al Alianţei a pormis că demersul va fi rapid şi fără probleme, în ciuda avertismentului din partea Rusiei.

4) Alertă în Târgovişte după ce un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un LEU în oraş. Locuitorii au fost anunţaţi de pezenţa animalului prin mai multe mesaje RO-ALERT şi au fost sfătuiţi să nu îşi facă poze cu acesta.

5) Sorin Cîmpeanu a anunţat o evaluare standardizată pentru elevi la finalul acestei luni. Ministrul Educaţiei a luat decizia după ce a aflat dintr-un studiu că 44 la sută dintre elevi nu înţeleg ce citesc. Ordinul de ministru a fost trimis spre consultare partenerilor de dialog social.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Update » Știrile zilei, 12 mai 2022. Decizie finală în Dosarul Colectiv; O nouă evaluare pentru elevii din România