Meniu LIVE
Search
x

Video Știrile zilei, 30 iunie 2022. Cod roşu de caniculă; ANAF verifică averile românilor

Știrile zilei, 30 iunie 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

De Mădălina Iacob la 30.06.2022, 20:45

Știrile zilei, 30 iunie 2022

1) Administrația Națională de Meteorologie a emis primul cod roşu de caniculă din această vară. Căldura a făcut deja mai multe vicime, iar în două judeţe au fost trimise mesaje RO-ALERT din cauza temperaturilor extreme.

2) Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind compensarea preţului la carburanţi. Benzinăriile nu sunt însă obligate să aplice reducerea de 50 de bani pe litru de combustibil.

3) Summit-ul NATO de la Madrid a ajuns la final cu modificări radicale pentru viitorul Alianţei. Statele membre transmit un mesaj ferm de sprijin pentru Ucraina în conflictul început pe flancul Estic în urmă cu 127 de zile. 

4) Doi angajaţi ai unui fond privat de pensii au reuşit să fure patru milioane de euro din conturi, cu ajutorul unor apropiaţi şi a şapte firme. BRD Pensii a anunţat că nu au fost afectate contribuţiile românilor la Pilonul doi şi trei.

5) ANAF începe controalele masive pentru verificarea veniturilor românilor. Fiscul va bate la uşa celor pe care îi suspectează de evaziune fiscală, fiind vizaţi printre alţii meditatorii, manichiuristele şi angajaţii de pe litoral.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Update » Știrile zilei, 30 iunie 2022. Cod roşu de caniculă; ANAF verifică averile românilor