Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 31 mai 2022. Inflaţie record în zona euro; Compromis privind embargoul asupra gazelor ruseşti

Știrile zilei, 31 mai 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 31.05.2022, 20:53

Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 31 mai 2022

1) Dacian Cioloş şi alţi patru europarlamentari au demisionat din USR. Cei cinci au lansat partidul REPER şi au anunţat că rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

2) Sorin Oprescu va fi eliberat din închisoare din Grecia, dacă plăteşte o cauţiune de 5 mii de euro. Fostul primar al Capitalei i-a convins pe magistraţii din Atena să îl judece în libertate în procesul de extrădare.

3) Uniunea Europeană a ajuns la un compromis parţial în privinţa embargoului asupra petrolului rusesc. Liderii europeni au cedat în faţa lui Viktor Orban, astfel că Ungaria va fi astfel exceptată de la această măsură.

4) Inflaţia în zona euro a ajuns la un maxim istoric în luna mai, de 8,1 la sută. Aceasta este cea mai puternică creştere în ritm anual a preţurilor de consum înregistrată în zona euro după 1997.

5) Lovitură pentru aproape două miliarde de utilizatori de telefoane mobile. Aceștia pot rămâne fără mesageria WhatsApp, în cazul în care nu-şi actualizează sistemul de operare al telefoanelor mobile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Update » Știrile zilei, 31 mai 2022. Inflaţie record în zona euro; Compromis privind embargoul asupra gazelor ruseşti