Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto 10 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Continuă valul de căldură în regiuni din sud-vestul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de fenomene extreme. Astfel, de astăzi, de la ora 12.00, intră în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. 10 judeţe vor fi afectate integral sau parţial, până mâine dimineaţă, la ora 3. De asemenea, specialiştii anunţă noi alerte cod galben de caniculă, valabilă în mai multe judeţe din țară.

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 10:30

Codul galben de ploi, grindină şi vijelii este valabil în intervalul 25 iunie, ora 12 – 26 iunie, ora 3.

În Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Cod galben de caniculă, azi şi mâine, în mai multe județe

Interval de valabilitate: 25 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, disconfort termic ridicat 

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va 

menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe 

alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD GALBEN DE CANICULĂ 

Interval de valabilitate: 26 iunie

Fenomene vizate: val de căldură persistent și în extindere, disconfort termic ridicat 

Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. 

Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoză specială pentru București. Urmează două zile cu temperaturi ridicate

 Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că marți și miercuri în București va fi foarte cald, cu temperaturi maxime în jur de 35 de grade Celsius.

Până miercuri, la ora 10.00, valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi de 33...35 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Mare lucru nu se va schimba nici în intervalul miercuri, ora 10.00- joi, ora 10.00. Meteorologii anunță că valul de căldură și disconfortul termic ridicat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Vremea » 10 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Continuă valul de căldură în regiuni din sud-vestul țării