Antena Meniu Search
x

Video "Aerul va deveni irespirabil" Primul val de caniculă în România din această vară. ANM anunță temperaturi de 37 de grade Celsius la umbră

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă, pentru întreaga ţară. A intrat în vigoare astăzi şi va mai dura. Potrivit specialiștilor, urmează temperaturi de peste 35 de grade la umbră, care vin la pachet cu tot disconfortul firesc. Este pentru prima dată în acest an când se înregistrează astfel de valori la noi. Sunt temperaturi peste limita normală mai ales pe litoral. Ieri, la mare, s-au înregistrat 30...31 de grade la umbră la orele amiezii.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 13:09

Vezi și

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Brusc, atmosfera va deveni caniculară, cel puţin în zonele de câmpie, iar spre finalul săptămânii am putea vedea chiar şi 37 de grade Celsius la umbră, prin sud-estul țării. Cum a tot plouat în ultima perioadă, umezeala este foarte ridicată aşa că aerul va deveni greu respirabil. 

Caniculă în București, autoritățile iau măsuri

În Capitală, la ora prânzului, este deja extrem de cald. Sunt peste 30 de grade Celsius în acest moment și se resimt inclusiv la umbră. Vom avea parte de trei zile de caniculă în București, până sâmbătă seară la ora 22.00, iar astăzi temperatura maximă va fi de 36 grade Celsius. Însă vom resimți chiar și mai cald de atât. Deja, unele primării de sector au făcut și centre de prim-ajutor în zonele intens circulate, în cazul în care unor persoane li se va face rău din cauza caniculei.

26 de județe, sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în următoarele ore

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, joi, între orele 11.00 - 22.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. 

Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. 

Județele vizate sunt Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » "Aerul va deveni irespirabil" Primul val de caniculă în România din această vară. ANM anunță temperaturi de 37 de grade Celsius la umbră