Antena Meniu Search
x

15 județe, lovite de ploi puternice și vijelii în următoarele ore. Cod portocaliu în Constanța, Ialomița și Călărași

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de ploi în mai multe județe. În Capitală va ploua până sâmbătă dimineața, mai ales în timpul nopților.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.10.2020, 08:32

  • ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu, pentru ploi însemnate, valabile până vineri.
  • Meteorologii spun că în Capitală va ploua până sâmbătă dimineața, mai ales în timpul nopților.
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi pentru județele Constanța, Călărași și Ialomița, valabilă până vineri, la ora 21.00.

Sunt vizate ploi abundente, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 40 – 70 de litri pe metrul pătrat.

Zonele afectate de codul portocaliu sunt județele Ialomița, Călărași și Constanța, iar avertizarea este valabilă până vineri, la ora 21.00.

De asemenea, în vigoare este și o atenționare cod galben, valabilă în județele Argeș, Brașov, Covasna, Prahova, București, Buzău, Dâmbovița, Tulcea, Bacău, Giurgiu, Vrancea și Brăila, potrivit ANM.

Aici vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 - 35 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp.

Codul galben este valabil până sâmbătă dimineața, la ora 03.00.

Ploi și vijelii în București, până sâmbătă dimineața

Meteorologii spun că în Capitală va ploua până sâmbătă dimineața, mai ales în timpul nopților, când cantitățile de precipitații vor depăși 15 – 20 de litri pe metrul pătrat. Vântul va bate cu putere, iar temperaturile maxime vor fi de 21 de grade.

Potrivit meteorologilor, joi vremea va fi închisă și va ploua, fiind posibile descărcări electrice. Ploile vor fi mai intense pe parcursul nopții, când se vor acumula cantități de apă, în general de 15 - 20 de litri pe metrul pătrat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în ultimele ore ale intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 40 - 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 13 - 15 grade.

Vineri, vremea se va menține închisă, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45 - 50 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă va fi 21- 22 de grade, iar cea minimă de 13 - 15 grade.

Ploile sunt prognozate până sâmbătă dimineața, la ora 3.00.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » 15 județe, lovite de ploi puternice și vijelii în următoarele ore. Cod portocaliu în Constanța, Ialomița și Călărași