Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape toată ţara. Vreme severă până joi seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi torenţiale, care vizează cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali. Alerta intră în vigoare astăzi, la ora 16.00, şi este valabilă timp de 24 de ore. De asemenea, a fost emisă şi o informare meteo de vreme severă în aproape toată ţara, care anunţă ploi, vijelii şi grindină până joi seară.

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 10:37

Astfel, codul galben de ploi abundente este valabilă în intervalul 28 mai, ora 16 – 29 mai, ora 16. În cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și pe alocuri de peste 40...50 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Iași, Neamț, Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Argeș.

Articolul continuă după reclamă

Ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara, până joi seară

Pe acelaşi subiect

Informarea meteorologică a intrat în vigoare la ora 10.00 şi este valabilă până joi, la ora 20.00. În acest interval, aria ploilor va fi în extindere treptată și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Vreme instabilă şi în Capitală

De marți de la ora 10.00 până joi la ora 20.00, vremea în Capitală va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, posibil moderate cantitativ (10-15 l/mp), însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 22-24 de grade, iar cele minime de 10-13 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Vremea » Alertă meteo de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape toată ţara. Vreme severă până joi seară