Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ploi torențiale, grindină și vijelii în aproape toată țara. Vreme severă până sâmbătă dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă, valabilă în următoarele două zile, în majoritatea zonelor țării. Potrivit specialiștilor, ploile torențiale, grindina și vijeliile vor afecta cu precădere vestul, centrul și nordul țării, precum zonele de munte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.09.2021, 11:03

Alertă meteo de ploi torențiale, grindină și vijelii în aproape toată țara. Vreme severă până sâmbătă dimineață - istockphoto.com / imagine ilustrativă

Ploile, grindina și vijeliile pun stăpânire pe aproape toată țara. Meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică în mai multe regiuni ale țării, până sâmbătă dimineață.

Astfel, în intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri pe arii restrânse și în restul teritoriului, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Pe acelaşi subiect

Vremea se strică și în București

Cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi de 15...17 grade, ușor mai scăzute în zona preorășenească.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius. 

Prognoza meteo până pe 11 octombrie

13 - 20 septembrie 2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

20 - 27 septembrie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

27 septembrie - 4 octombrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

4 - 11 octombrie 2021

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ploi torențiale, grindină și vijelii în aproape toată țara. Vreme severă până sâmbătă dimineață