Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vijelii puternice în toată țara. ANM anunță rafale de 100 km/oră în sudul județului Caraș-Severin

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă în toată țara, valabilă în următoarele două zile. Sunt anunțate vijelii puternice până vineri dimijneață.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.10.2021, 11:09

Informare meteo de vijelii în toată țara

Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

Pe acelaşi subiect

Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.

Cod galben de vânt puternic în Caraș Severin

Interval de valabilitate: 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

În intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60...80 km/h, iar în sudul județului, peste 90...100 km/h.

meteoromania.ro

Prognoza pentru București: vreme rece și intensificări ale vântului până vineri

Potrivit meteorologilor, începând de miercuri, la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, vremea va fi răcoroasă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază și noaptea, iar vântul va sufla moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 7...9 grade. Apoi în intervalul joi, ora 9.00-vineri, ora 10.00, temperaturile vor fi în scădere și vremea va deveni rece pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45...50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Vremea 6 octombrie 2021

Cerul va avea înnorări, mai accentuate în estul, vestul și sudul țării, iar seara și noaptea și în zona de munte. Va ploua local în Banat, pe arii restrânse în Crișana, Dobrogea și Oltenia și doar izolat, mai ales la munte, în restul teritoriului.

Vântul va sufla moderat și cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Banat, Dobrogea, nordul Moldovei și zona înaltă de munte, unde vor fi rafale, în general, de 60...75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade. Izolat, vor fi condiții de ceață. Presiunea atmosferică va fluctua nesemnificativ la valori înalte, de regim anticiclonic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vijelii puternice în toată țara. ANM anunță rafale de 100 km/oră în sudul județului Caraș-Severin