Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în toată țara. ANM anunță ploi, grindină și vijelii până la noapte. La munte, lapoviţă şi ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme severă, valabilă până la ora 22.00. Potrivit specialiștilor, va continua să plouă în majoritatea regiunilor ţării, vântul va sufla cu putere şi sunt posibile descărcări electrice şi grindină.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 10:18

Alerta meteo de vreme severă în toată țara. ANM anunță ploi, grindină și vijelii până la noapte. La munte, lapoviţă şi ninsoare - Observator / Imagine ilustrativă

Potrivit ANM, până la ora 22.00, va ploua în Transilvania, Maramureş, nordul Moldovei şi la munte, iar după-amiaza şi seara vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină în Muntenia şi Dobrogea. ”Cantităţile de apă vor fi de 15…20 l/mp şi izolat peste 30 l/mp. Local şi temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45...55 km/h”, anunţă meteorologii.

La munte, lapoviţă şi ninsoare

Specialiştii precizează că, în zona montană, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăşi 70...90 km/h şi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. 

Ploi și în București

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București prin care anunță că miercuri seara vor fi averse și descărcări electrice. Prognoza este valabilă miercuri, în intervalul orar 10.00-22.00. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse și descărcări electrice. 

Se vor acumula cantități de apă în medie de 5...10 l/mp, mai anunță meteorologii. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, a precizat ANM. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în toată țara. ANM anunță ploi, grindină și vijelii până la noapte. La munte, lapoviţă şi ninsoare