Antena Meniu Search
x

București și 21 de județe, sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă în România. De astăzi, de la ora 10.00, a intrat în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în București și 21 de județe. Alerta este valabilă până luni seara, la ora 22.00.

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 10:52

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de ploi pentru Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei, precum și pentru zona intracarpatică. Sunt vizate 21 de județe și Capitala.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Orientali, în estul Carpaților Meridionali, precum și în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Avertizarea vizează județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna, Harghita, Brașov, Neamț, Suceava, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Ilfov, București, Giurgiu, Călărași, Constanța și Tulcea.

Avertizarea este valabilă până luni seara, la ora 22.00.

Pe acelaşi subiect

Ploaie și temperaturi maxime de 28 de grade, luni, în Capitală

Meteorologii avertizează că vremea va fi instabilă, luni, în București, capitala fiind sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

Potrivit ANM, vremea va fi în general instabilă, luni, în București. Mai ales după-amiază și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 10...15 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » București și 21 de județe, sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte