Antena Meniu Search
x

40 de grade Celsius în România. Temperaturi insuportabile la Focşani, Brăila, Lugoj, Reşiţa, Arad şi Baia Mare

Temperaturi insuportabile au fost înregistrate în prima parte a zilei, în toată România, la ora 15 înregistrându-se mai multe zone din ţară unde mercurul din termometre a ajuns la 40 de grade Celsius.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.06.2019, 15:49

40 de grade Celsius în România. Temperaturi insuportabile la Focşani, Brăila, Lugoj, Reşiţa, Arad şi Baia Mare - Administratia Nationala de Meteorologie

Temperaturi insuportabile au fost resimţite în prima parte a zilei, în toată România, la ora 15 înregistrându-se mai multe zone din ţară unde mercurul din termometre a ajuns la 40 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis de dimineaţă o avertizare meteo pentru următoarele 24 de ore, în care specifica faptul că temperaturi caniculare vor fi înregistrate în mai multe zone ale ţării, dar şi fenomene meteo periculoase, cum ar fi grindină, vijelii şi averse torenţiale.

40 de grade Celsius în România. Temperaturi insuportabile în toată ţara

Un val de căldură s-a aşternut azi peste România, în ţara noastră înregistrându-se mai multe zone unde s-au resimţit chiar şi 40 de grade Celsius. Astfel, conform datelor ANM, la Focşani, Brăila, Lugoj, Reşiţa, Arad şi Baia Mare s-au înregistrat 40 de grade Celsius.

Şi în celelalte zone ale ţării este foarte cald la ora publicării acestui articol, însă prognoza ANM anunţă şi o schimbare bruscă a vremii, urmând a se înregistra vijelii şi furtuni puternice, însoţite de grindină şi averse importante de ploaie.

Alertă de caniculă, vijelii şi grindină emisă de ANM

ANM anunţă Cod Galben în intervalul 15 iunie, ora 12 – 15 iunie, ora 23, când vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » 40 de grade Celsius în România. Temperaturi insuportabile la Focşani, Brăila, Lugoj, Reşiţa, Arad şi Baia Mare