Antena Meniu Search
x

ANM: Cod portocaliu de ploi și vijelii, în cea mai mare parte din țară, până la ora 23:00

ANM a actualizat prognoza meteo pentru sâmbătă. Cea mai mare parte din țară este sub cod portocaliu de ploi și vijelii, valabil până în această seară, la ora 23:00. Codul galben de instabilitate atmosferică române valabil în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe alocuri în Banat.

de Redactia Observator

la 26.06.2021, 10:15

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

ANM a emis un cod portocaliu de ploi, valabil până în această seraă la 23:00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. 

Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 70 l/mp.

Codul galben de ploi, rămâne valabil în Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și pe alocuri în Banat, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

Local, în sudul și estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea în București

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi în Bucureşti pe parcursul zilei de sâmbătă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » ANM: Cod portocaliu de ploi și vijelii, în cea mai mare parte din țară, până la ora 23:00