Antena Meniu Search
x

Cod galben de vânt puternic în zece judeţe, până joi dimineaţă. ANM anunţă rafale de 120 km/oră în zonele de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare cod galben de vânt, valabilă în zece județe din țară până joi dimineața. Potrivit specialiştilor, sunt vizate zonele înalte din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Băzău, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 10:41

În Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m rafalele vor fi de 100-120 km/h. 

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei.

Avertizarea este în vigoare de miercuri de la ora 10.00 până joi la ora 10.00.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Băzău, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

19 grade Celsius în Capitală

Vremea va fi miercuri deosebit de caldă pentru această perioadă, în Capitală maxima ajungând la 19 grade. Potrivit prognozei speciale pentru București, emisă de ANM, de miercuri până joi la ora 10.00, valorile de temperatură vor fi cu mult peste cele normale specifice perioadei.

Astfel, temperatura maximă va fi de 18-19 grade, iar minima de 3-5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h).

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Cod galben de vânt puternic în zece judeţe, până joi dimineaţă. ANM anunţă rafale de 120 km/oră în zonele de munte