Antena Meniu Search
x

Cod galben şi portocaliu de furtuni, vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară. Zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare Cod galben de vânt puternic, vijelii, furtuni, ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe din România. De asemenea au fost emise şi  avertizări showcasting Cod portocaliu. 

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 18:46

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară. Prima este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, și vizează 13 județe

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Avertizarea este valabilă până la ora 21.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Covasna, Alba, Cluj, Bihor, Arad și Hunedoara.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de furtuni şi vijelii în mai multe judeţe din ţară

De asemenea, potrivit ANM, de joi, ora 21, până vineri la ora 23, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Județele vizate Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Cod portocaliu de vijelii, furtuni torenţiale şi grindină

Meteorologii au emis mai multe avertizări showcasting de Cod portocaliu de vijelii, furtuni şi grindină.

În judeţul Alba: Bistra, se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină. Avertizarea este valabilă până la ora 18.45.

În județul Maramureş: Strâmtura, Poienile Izei şi în județul Bistriţa-Năsăud: Leșu, se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.  Avertizarea este valabilă până la ora 19.00

În județul Maramureş: Cavnic, Cernești, se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.  Avertizarea este valabilă până la ora 19.30

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Cod galben şi portocaliu de furtuni, vijelii şi grindină în mai multe judeţe din ţară. Zonele vizate de avertizare