Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Codul portocaliu de vijelii și grindină, extins în aproape toată țara. Alerta ANM a fost prelungită până luni dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a extins codul portocaliu de vijelii și grindină în aproape toață țara. De asemenea, avertizarea a fost prelungită până luni dimineață.

de Veronica Micu

la 14.06.2020 , 10:46

  • Codul portocaliu este valabil în intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 3:00.
  • Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și vijelii.

Potrivit meteorologilor, singurele județe în care vom avea cod galben sunt Mehedinți, Olt, Dolj, Teleorman și Giurgiu. Alerta meteo e valabilă din 14 iunie ora 10 până în 16 iunie, ora 10.

Codul portocaliu este în vigoare în intervalul 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 3:00, fenomenele vizate fiind cantități de apă însemnate, grindină și vijelii.

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Articolul continuă după reclamă

Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice.

Cod galben de vreme severă în 5 județe, plus București

În intervalul 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, în șase județe din sudul țării și în București, dar și în părți din județele Consatnța și Tulcea instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată, avetizarea voind de cod galben.

Instabilitatea se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Potrivit ANM, în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Codul portocaliu de vijelii și grindină, extins în aproape toată țara. Alerta ANM a fost prelungită până luni dimineață