Antena Meniu Search
x

Foto Cod Portocaliu şi Galben de ploi torenţiale şi fulgere în mare parte din ţară. Harta zonelor vizate de vijelii

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de vijelii, ploi torenţiale şi descărcări eletrice în mai multe judete din centru şi sud-est a tării, în zona Transilvaniei şi local în Muntenia, până sâmbătă dimineaţă. Un cod galben de vreme rea a fost emis şi pentru mare parte din România, în centru si estul ţării.

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 10:32

Avertizarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă în intervalul 7 iulie, ora 14 – 8 iulie, ora 6

”În sudul şi sud-estul Transilvaniei şi local în Muntenia vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat peste 50...60 l/mp”, conform ANM.

Cod portocaliu şi galben de ploi torenţile şi fulgere în mare parte din ţară. Harta zonelor vizate de vijelii

ANM

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică vizează perioada 7 iulie, ora 12 – 8 iulie, ora 10.

”În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...65 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp”, precizează meteorologii.

 De asemenea, vineri, disconfortul termic se va menţine pe alocuri ridicat în Muntenia şi Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Cod Portocaliu şi Galben de ploi torenţiale şi fulgere în mare parte din ţară. Harta zonelor vizate de vijelii