Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină în aproape toată țara, până duminică dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, valabil până duminică dimineță.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.06.2020, 11:29

  • Codul portocaliu de vijelii este valabil până duminică dimineață.
  • Va fi afectată cea mai mare parte a țării.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului, căderi de grindină şi vijelii, pentru 31 de judeţe. Avertizarea intră în vigoare, sâmbătă, la ora 15.00, şi este valabilă până duminică dimineaţă, la ora 2.00.

De asemenea, a fost prelungit codul galben de vreme severă până marți, la ora 10.00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 11:00 – 16 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Potrivit ANM, în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii

În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină în aproape toată țara, până duminică dimineață