Antena Meniu Search
x

Video Furtunile, ploile torenţiale şi grindina au făcut prăpăd în ţară: "Vai de mine! Doamne, dar cu ce ţi-am greşit?"

Grindina şi vijeliile au făcut ravagii în ţară, noaptea trecută. Zeci de hectare de culturi au fost distruse, zeci de gospodării inundate, iar mai multe şosele au devenit impracticabile. Iar codurile de vreme rea sunt valabile şi astăzi. 

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 08:39

Vezi și

Noapte albă pentru pompierii din judeţul Neamţ. A fost cod roşu de vreme rea, iar în zeci de localităţi s-au abătut furtuni devastatoare.

"Suntem sub cod din nou. Au dat roşu. Intervin şi pompierii, în unele am intervenit noi cu SVC şi cu buldoexcavatorul. Am terminat Gura Văii, am fost în Turtureşti şi acum o luăm din nou", spune Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov.

In satul Căciulești, din comuna Girov, oamenii au făcut diguri din saci cu nisip pentru a împiedica apa să le ajungă în case, iar pompierii au încercat să scoată apa din gospodării cu ajutorul motopompelor.

Drumul judeţean 156A a fost rupt de ape şi mai multe tiruri au ramas blocate. Prima zi din luna lui cuptor a debutat cu un cod roşu de vreme rea şi în Reşiţa. După ce ieri după-amiază au fost peste 34 de grade celsius, la miezul nopţii... oraşul a fost măturat de vijelii şi grindină. Şi în judeţul Maramureş mai multe localităţi au fost sub cod roşu de averse torenţiale şi grindină. Timp de o oră vremea a făcut ravagii. În Ruscova a plouat cu bucăţi mari de gheaţă, care au avariat mai multe maşini şi locuinţe.

Pe acelaşi subiect

Codul galben de vreme rea, în vigoare până astăzi, la ora 12:00

După o ploaie torenţială de un sfert de oră canalizările din municipiul Dej nu au mai făcut faţă. Străzile au fost complet inundate, iar traficul s-a desfăşurat cu dificultate. Vântul a suflat cu zeci de kilometri la oră şi doar agricultorii care şi-au acoperit culturile cu plase antigrindină au reuşit să-şi salveze afacerile. Vreme capricioasă a fost şi în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud.

După grindina şi ploaia torenţială abăute peste oraş, şoferii au trebuit să facă slalomuri printre şiroailele de pe carosabil. Codul galben de vreme rea va rămâne în vigoare până astăzi, la ora 12:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Furtunile, ploile torenţiale şi grindina au făcut prăpăd în ţară: "Vai de mine! Doamne, dar cu ce ţi-am greşit?"