Antena Meniu Search
x

Video Iarna a revenit la început de aprilie. Peisajele de iarnă au fost stranii chiar şi pentru cei obişnuiţi cu vremea de munte

Iarna încă îşi arată colţii. Chiar dacă am intrat în luna aprilie, în mai multe zone din ţară, weekendul a fost unul cu zăpadă şi temperaturi sub zero grade. Peisajele de iarnă au fost stranii chiar şi pentru localnici. Nimeni nu se mai aştepta la zăpadă, după ce începutul săptămânii trecute ne-a dus pe toţi cu gândul la vară.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 08:19

Vezi și

Vremea i-a luat pe nepregătite pe locuitorii de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş. Zăpada aşternută de câteva zile deja depăşeşte 10 centimetri, iar primăvara se lasă aşteptată. Pentru culturi, vremea rece şi zăpada în această perioadă nu sunt veşti tocmai bune. Unii localnici, însă, s-au bucurat de stratul de omăt proaspăt aşternut. De alttfel, vremea va rămâne foarte rece în judeţul Mureş şi în această săptămână, iar la altitudini mari vor continua să fie temperaturi negative.

Şi în Harghita, iarna şi-a aşternut din nou mantia albă. Drumul ce duce spre staţiunea Harghita-Băi a fost complet blocat la primele ore ale dimineţii. Berzele, vestitoarele primăverii, venite de săptămâna trecuta în judeţ, au fost nevoite să ţină piept viscolului şi zăpezii. Tablou de iarnă şi în judeţul Maramureş. În localitatea Borşa, stratul de zăpadă a fost consistent, iar localnicii au fost nevoiţi să facă pârtie de la primele ore ale dimineţii.

De asemenea, zăpada aşternută pe şoselele din judeţul Suceava le-a dat mari bătăi de cap drumarilor. Aceştia au acţionat non-stop cu utilajele de deszăpezire pentru a menţine şosele curate. Unde nu a nins, a fost grindină. După o ploaie de doar câteva minute, oraşul Tecuci a fost acoperit de un covor alb de grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Iarna a revenit la început de aprilie. Peisajele de iarnă au fost stranii chiar şi pentru cei obişnuiţi cu vremea de munte