Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu prăpădul făcut de vremea la extreme, în România. Viituri și grindină cât mingile de ping pong

România este împărţită între furtuni violente şi caniculă. În vestul ţării, temperaturile resimţite au ajuns chiar şi la 45 de grade. Un bărbat a murit din cauza căldurii sufocante, în Satu Mare. În Bacău, în schimb, o ploaie de câteva zeci de minute a inundat peste 100 de gospodării şi a devastat drumurile din mai multe localităţi. 

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 09:24

Vezi și

Drumul principal a arătat ca un râu învolburat. 90 de case au fost afectate de inundaţii. Viitura a ridicat de pe loc trei maşini şi a distrus două podeţe. Prăpăd a fost şi în localitatea învecinată Brusturoasa, unde 12 gospodării au intrat sub ape. Totul a fost provocat de o ploaie torenţială de câteva zeci de minute care a venit la pachet şi cu grindina. Sub greutatea apei, mai mulţi copaci s-au prăbuşit.

O viitură de cod roşu a adus din munţi tone de buşteni şi gunoaie. În zonă au căzut 100 de litri pe metru pătrat, cât pentru o lună. În câteva secunde, debitul râului Geoagiu a crescut de 80 de ori. Apa a rupt, pe o porţiune de 30 de metri, drumul care duce către Mănăstirea Râmeţ, iar asfaltul s-a prăbuşit în râu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au fost 15 avertizări cod roşu de furtuni şi 3 de inundaţii într-o singură zi, în România

Pe acelaşi subiect

Fenomenele extreme au răvăşit şi Galaţiul. Aici a căzut gheaţa cât mingile de ping-pong. Într-o oră şi 20 de minute, au fost 200 de apeluri la 112 pentru copaci căzuţi sau case inundate. La Bacău, viiturile au ajuns la acoperişurile caselor. Peste 100 de gospodării au fost inundate. Este doar un exemplu care arată că a venit vremea extremelor. Codurile roşii de furtuni se suprapun cu cele roşii de caniculă. 

În timp ce estul ţării se luptă cu apa, vestul trece prin zile de foc. Temperatura resimţită a urcat, ieri, până la 45 de grade Celsius în Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin. Chiar şi la polul frigului, în Miercurea Ciuc, a fost foarte cald: 37 de grade Celsius.     

În preajma lunii lui Cuptor, vom avea ziua şi furtuna puternică din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Sâmbătă, vremea va fi capricioasă, în special, în zona Ardealulului, dar vijeliile şi grindină îşi vor face apariţia în mijlocul zilei şi în restul ţării. Toată săptămâna viitoare vom avea o vreme când fierbinte, când vijelioasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Imagini cu prăpădul făcut de vremea la extreme, în România. Viituri și grindină cât mingile de ping pong