Antena Meniu Search
x

Ninsorile au revenit în România. Zonele unde stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri

Ninsorile au revenit, astăzi, în mai multe judeţe din ţară, dar şi în zona de munte, acolo unde turiştii se bucură de un strat de zăpadă consistent.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.03.2019, 13:36

Ninsorile au revenit în România. Zonele unde stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri
Ninsorile au revenit în România. Zonele unde stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri - Observator

Ninsorile au revenit, astăzi, în mai multe judeţe din ţară, dar şi în zona de munte, acolo unde turiştii se bucură de un strat de zăpadă consistent.

În ciuda anunţului făcut de meteorologi care arăta că temperaturile vor atinge în aceste zile chiar şi 20 de grade Celsius, în unele zone, în această dimineaţă, mai multe judeţe s-au confruntat cu ninsori puternice.

Mai mult, traficul rutier s-a desfăşurat în condiţii de iarnă şi autorităţile au intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru ca drumurile să nu fie blocate.

Pe acelaşi subiect

Ninsori au fost semnalate în judeţele Braşov, Maramureş, Suceava şi Harghita.

Astfel, în Poiana Braşov, în Pasul Gutâi, dar şi pe DN 18 la Borşa, stratul de zăpadă a depăşit 30 de centimetri.

În zonele din sudul ţării, temperaturile au atins, astăzi, chiar şi 17 grade Celsius, în timp ce în nord, temperaturile s-au situat între -6 grade şi o maximă de 7 grade.

Vremea în România, în perioada 4-17 martie

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperaturile în periaoda 4-17 martie vor atinge chiar şi 21 de grade Celsius.

În Banat, în următoarele zile va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 și 8 martie vor fi deosebit de calde, cu maxime de 19 - 20 de grade. Apoi temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 - 11 grade în perioada 12-14 martie, dar după data de 15 martie este posibilă o nouă încălzire ușoară.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 1 și 4 grade, exceptând nopțile din intervalul 8-10 martie, când va fi mai ridicată, de 5- 7grade.

În Crişana va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 și 8 martie vor fi deosebit de cald, cu maxime în medie de 18-19 grade.

Apoi temperaturile maxime vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 grade în perioada 12-15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

În Transilvania, vremea va deveni caldă în perioada 7-9 martie, când se vor înregistra maxime de 16-19 grade.

Ulterior, maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 8-9 grade în perioada 12-15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

În Maramureş, vremea va deveni caldă în perioada 7-8 martie, când se vor înregistra maxime de 16-18 grade. Apoi maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 8-9 grade în perioada 12-15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

În Moldova, în zilele de 8 și 9 martie vremea va deveni deosebit de caldă, astfel încât media maximelor termice va ajunge spre 18-20 de grade. Ulterior, maximele vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 10 grade, în perioada 12-17 martie.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor tinde spre 16 grade în  perioada 5-10 martie și chiar 18 grade, în data de 9 martie. Apoi maximele vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii cuprinse între 10 și 12 grade, în perioada 12-17 martie.

În Muntenia, în zilele de 8 și 9 martie, vremea va deveni deosebit de caldă, astfel încât media maximelor termice va ajunge până în jurul valorii de 21de grade. Apoi maximele termice vor scădea ușor și treptat și vor ajunge la medii de 12 grade în perioada 12 –15 martie.

În Oltenia, temperaturile vor ajunge până în jurul valorii de20 de grade în zilele de 8 și 9 martie.

Apoi maximele vor scădea ușor și treptatși vor ajunge la medii de 12 grade, în perioada 12-15 martie, după care este posibilă o nouă creștere ușoară a acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Ninsorile au revenit în România. Zonele unde stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri