Antena Meniu Search
x

Video Ploile torențiale şi vijeliile au făcut ravagii în ţară: "Tornadă ce n-a fost niciodată! Aşa ceva nu s-a mai văzut la noi în Oltenia"

Răcoarea care s-a instalat de ieri a venit la pachet cu ploi de cod roşu şi furtuni puternice. O vijelie de numai zece minute a făcut prăpăd în Rovinari. Mai multe acoperişuri au fost puse la pământ, aici, din cauza vântului puternic. Avariate au fost și câteva autoturisme de la copacii căzuți. În Argeş şi Dâmboviţa a fost potop, iar drumul naţional 7 a fost blocat din cauza copacilor căzuţi. 

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 08:34

Vezi și

Vremea schimbătoare a afectat jumătate de ţară. Pe Valea Oltului, de exemplu, copacii doborâţi de furtună au blocat drumul naţional 7. 

Vijelia puternică a făcut prăpăd la Rovinari

În judeţul Gorj, la Rovinari, vijelia puternică a făcut ravagii în doar câteva minute. Timp de mai bine de o oră, oraşul a fost sub avertizare meteo de cod portocaliu.

A luat izolaţia de pe bloc!

Pe acelaşi subiect

A rupt stâlpul! A rupt stâlpul cu totul! 

Un acoperiş a fost smuls şi aruncat la câteva sute de metri.

Tornadă ce n-a fost niciodată! 

Cam aşa arată Rovinariul! Uite, acolo, la 300 de metri...

Aşa ceva nu s-a întâmplat şi nu s-a văzut niciodată la noi în Oltenia. 

A fost vânt puternic, ploi. Ploaie masivă timp de 10 minute...nu se vedea cerul cu pământul.

Autoritățile au reușit să mobilizeze peste 200 ce oameni pentru a face face curățenie după dezastrul lăsat de furtună. 

Gabi Crăc, administrator public orașul Rovinari: Depozitul unui om de afaceri din zonă a zburat, s-a împrăștiat tot ce avea acolo. Niște izolatii de pe blocuri au zburat. Am avut parte de f mulți copaci căzuți rupți, parcări de pe care a zburat policarbonul, în general multe pagube materiale.

Cei afectaţi sunt nevoiți acum să își izoleze din nou locuințele sau să își schimbe geamurile sparte. Spre seară, furtunile au înaintat şi spre judeţul Argeş, unde mai multe localităţi au fost sub cod roşu de ploi torenţiale. 

Eu n-am mai văzut aşa ceva până acum! Pe cuvânt! A mai căzut şi o cracă de copac! Uite ce-i aici!

10 minute de coşmar în Câmpulung Muscel

În Câmpulung Muscel, potopul a ținut în jur de 10 minute, dar cantitatea de apă a fost atât de mare că a umplut șoselele şi curţile oamenilor. 

Uite ce e la ăia în curţi! Băi, dar cum curge!

În oraşul Breaza, din Prahova, furtuna, care a venit cu grindină, a rupt mai multe cabluri de electricitate. Mulţi locuitori au rămas fără curent.

Schimbările bruşte de temperatură ne pot afecta sănătatea

Fenomenele extreme au apărut după ce, ieri, temperaturile au scăzut simţitor faţă de zilele trecute. În Gura Humorului, de exemplu, la prânz au fost doar 14 grade Celsius. 

Vremea e urâtă. Urâtă, plouă, mulțumim lui Dumnezeu că ploua, că trebuia.

Medicii avertizează că schimbările bruşte de temperatură ne pot afecta sănătatea. 

Liciniu Venter – manager ambulanța Bihor: Pentru a te adapta la o diferență de temperatură de 4 grade, organismul ar avea nevoie de 14 zile. La o așa temperatură, organismul suferă. În special, sistemul imunitar. Totodată, suferă cei cu afecțiuni cronice, în special cei mai în vârstă, cei cu afecțiuni cardiace.

Iar vremea capricioasă continuă şi astăzi, spun meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Ploile torențiale şi vijeliile au făcut ravagii în ţară: "Tornadă ce n-a fost niciodată! Aşa ceva nu s-a mai văzut la noi în Oltenia"