Antena Meniu Search
x

Video O Românie, trei anotimpuri. La poalele munţilor e primăvară, dar câteva sute de metri mai "sus" se deszăpezeşte. La mare, turiştii fac plajă

O Românie, trei anotimpuri. Cine vrea primăvară, poate face o vizită la poale de munte ca să admire pajiştile pline de brânduşe. La doi paşi, sunt troiene de doi metri pe cele mai înalte şi spectaculoase drumuri din ţară, Transalpina şi Transfăgărăşan, iar la mare şi în Vest puteţi face plajă ca vara pentru primul bronz din acest an.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 19:38

Vezi și

20 de grade în termometre, ciripit de păsări și o mare de flori. Dincolo de cota 1.600, primăvara şi iarna se luptă crâncen. Soarele şi covoarele de brânduşe vestesc deja primăvara, în apropiere de Vârful Păpuşa. În timp ce mai sus pe Transalpina, utilajele continuă deszăpezirea. Autofrezele abia înaintează prin nămeţii de pe şosea. De o săptămână, de când intervin pe cel mai înalt drum din România, utilajele au îndepărtat zăpada pe un sens de mers, dinspre stațiunea Rânca până după graniţa cu județul Vâlcea. Și dinspre Obârșia Lotrului au plecat alte mașini pentru deszăpezire.

Temperaturile de vară se vor menţine cel puţin o săptămână

"Am ajuns în Şaua Transalpinei, în zona Izvorului Răguşitul. Aici avem zăpadă mult mai multă, sunt ambele fire acoperite. Cu siguranţă mai devreme faţă de anii trecuţi va fi redeschisă", a declarat Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova. Zăpada ajunge aici la înălţimea impresionantă de doi metri. Cu toate acestea, e mai puțină decât în alți ani. Turiștii speră să poată urca pe drumul spectaculos în minivacanța de 1 mai. Tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului e și cel mai spectaculos. Atinge 2.145 de metri, iar drumarii fac apel la turiști să nu se aventureze pe acest traseu câtă vreme este închis. Și pe Transfăgărășan ar putea începe deszăpezirea mai devreme.

Pe litoral, e deja atmosferă de sezon. Turiştii savurează un cocktail la terasă sau se bucură de primul primul bronz din acest an. Cine a vrut să-şi treacă în palmares prima baie în mare în luna aprilie a îndrăznit să intre la apă. Valorile maxime astăzi la malul mării sunt de 22-23 de grade Celsius, dar pe plajă se resimte mai cald pentru că avem parte de soare. Apa mării are undeva la 14-15 grade Celsius, potrivită, spun unii, pentru o baie. Temperaturile de vară se vor menţine cel puţin o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » O Românie, trei anotimpuri. La poalele munţilor e primăvară, dar câteva sute de metri mai "sus" se deszăpezeşte. La mare, turiştii fac plajă