Antena Meniu Search
x

Video Oraşe din sud-vestul ţării, măturate de vijelii şi grindină. Rafale de peste 75 de km/h şi prăpăd în Reşiţa. Ne aşteaptă un nou val de caniculă

Vreme la extreme în România. După arşiţa de ieri, mai multe oraşe din sud-vestul ţării au fost măturate de vijelii şi grindină. La Reşiţa potopul a smuls acoperişul unui bloc şi dărâmat un stâlp de electricitate care a avariat mai multe maşini. Meteorologii spun că noi episoade de vreme capricioasă pot apărea şi în zilele următoare.

de Redactia Observator

la 02.07.2023, 08:32

Vezi și

Norii negri ce anunţau dezastrul s-au adunat ieri după-amiază deasupra Reşiţei. În doar câteva minute, potopul a pus stăpânire pe întreg oraşul.

Rafalele de peste 75 de km/h au creat pagube în mai multe cartiere. Acoperişul unui bloc de patru etaje a fost smuls de vântul puternic.Un stâlp de electricitate a fost pus la pământ şi a distrus mai multe maşini aflate în parcare. Doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Localnic: Aleea Trandafirilor, parcarea mare. Maşini avariate, 5-6 aproximativ. A căzut acoperişul de la blocul 12A, stâlp de iluminat (n.r. căzut).

Acolo unde nu a plouat, a fost caniculă

Cu greu au înaintat şi şoferii care au avut drum prin centrul oraşului. Canalizările nu au mai făcut faţă, iar străzile s-au transformat rapid în râuri. Potop a fost şi în judeţul Hunedoara. După o ploaie de câteva minute, în localitatea Lupeni, pământul a fost acoperit de un strat consistent de grindină.

Acolo unde nu a plouat, a fost caniculă. Mai multe oraşe din ţară, inclusiv Capitala, s-au topit ieri la temperaturi de peste 38 de grade celsius. Meteorologii spun că şi în următoarea săptămână trebuie să ne aşteptăm la schimbări bruşte ale vremii. De miercuri, în sudul ţării, temperaturile vor atinge, din nou, pragul caniculei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Oraşe din sud-vestul ţării, măturate de vijelii şi grindină. Rafale de peste 75 de km/h şi prăpăd în Reşiţa. Ne aşteaptă un nou val de caniculă