Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în peste jumătate de ţară, de la ora 14.00. ANM anunţă caniculă în Bucureşti, azi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, două avertizări cod galben, una de ploi, grindină și vijelii, alta de caniculă și disconfort termic ridicat.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 10:50

Începând de miercuri, ora 14.00, până joi, ora 6.00, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Caniculă miercuri și joi, în Muntenia, sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei

Articolul continuă după reclamă

Miercuri și joi în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei este Cod galben de temperaturi ridicate pentru această dată. 

Pe acelaşi subiect

Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Vreme călduroasă și în București

Vremea se menține călduroasă în București, miercuri și joi, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea pentru ploi și descărcări electrice. Miercuri, valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse.

Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade. 

Joi, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Vremea » Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în peste jumătate de ţară, de la ora 14.00. ANM anunţă caniculă în Bucureşti, azi şi mâine