Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ploile au făcut ravagii la munte, în timp ce ţara arde sub cupola de foc. Ar putea fi cea mai călduroasă lună august din toate timpurile

România, ţara extremelor! Codul roşu de caniculă s-a extins şi pentru mâine. Este a treia zi la rând în care aerul este insuportabil, iar oraşele s-au topit la peste 40 de grade Celsius. Meteorologii ne avertizează că luna august ar putea doborî toate recordurile termice. În acelaşi timp, ploile fac ravagii la munte. 

de Cristina Tănasă

la 16.08.2024 , 20:27

Puhoaiele de apă ameninţătoare au pus în pericol două femei şi un copil care au rămas blocaţi în Munţii Retezat. Ploaia a umflat râul din Valea Stănişoara şi cei trei nu au mai putut trece podul. Salvatorii i-au găsit uzi şi aproape în hipotermie. În Masivul Căpăţânii, o persoană a fost lovită de fulger şi echipele salvamont au reuşit cu greu să o recupereze de pe munte. Din fericire, a fost doar rănită. În timp ce la munte este avertizare de cod galben de ploi, restul ţării se topeşte la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. 

Ţara arde sub cupola de foc

Cupola de foc face ca Bucureştiul să clocotească.  Aerul este irespirabil şi dogoarea te face să cauţi rapid un colţ de umbră. În miezul zilei, termometrele arată 38 de grade, dar temperatura resimţită este în jur de 42 de grade Celsius. Şi nu scăpăm prea curând de caniculă:  valul de căldură  se menţine şi săptămâna viitoare în mare parte din ţară.

Vezi și

După ce a fost toată ziua sub cod roşu de caniculă, spre seară, o furtună de praf a acoperit Craiova. Şoferii abia au putut vedea la câţiva metri în faţă. 

Pe acelaşi subiect

Mâine va fi a treia zi consecutivă cu cod roşu de caniculă din această lună şi ne apropiem de recordul din iulie când şase zile la rând au fost temperaturi de foc.

"Pentru partea de sud-vest şi de sud a ţării ne aşteptăm în continuare aici să fie temperaturi foarte ridicate, până la 39-40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cu siguranţă se va înscrie în topul celor mai călduroase luni august din istoria măsurătorilor, aşa cum a fost şi luna iulie", a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Ieri au fost 40 de recorduri termice, adică cea mai caldă zi de 15 august înregistrată. 

Cristina Tănasă Like
Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Vremea » Ploile au făcut ravagii la munte, în timp ce ţara arde sub cupola de foc. Ar putea fi cea mai călduroasă lună august din toate timpurile