Antena Meniu Search
x

Video Primul cod de ninsori a făcut primele victime în România: o femeie a murit îngheţată de frig, iar un bărbat de 67 de ani a fost salvat în ultima clipă

Vremea extremă s-a năpustit din senin asupra României. Primul cod galben de ninsoare şi frig din sezonul rece a adus şi prima tragedie. O femeie a murit de frig, iar un bărbat a supravieţuit cu mare noroc temperaturilor negative. La Bucureşti a plouat în şase ore cât ar fi trebuit să plouă toată luna, iar Moldova şi Transilvania au cunoscut astăzi asprimea unei zile autentice de iarnă.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 19:39

Vezi și

O femeie de 75 de ani din Iaşi a fost răpusă de frigul năpraznic, venit după zile primăvaratice. În noaptea în care a murit, temperatura resimţită se apropia de minus cinci grade Celsius. Femeia a căzut în curte, nu s-a mai putut ridica şi a intrat rapid în hipotermie. "S-au făcut manevre de resuscitare, împreună cu încălzire internă şi externă, din păcate evoluţia ei a fost nefavorabilă, instalându-se decesul", a declarat Diana Cimpoeşu, medic UPU-SMURD Iaşi.

În Bucureşti, mulţi localnici au ieşit din case direct în bălţi

Un bărbat de 67 de ani, tot din Iaşi, a ajuns şi el la Urgenţă în şoc hipotermic. După multe eforturi, medicii au izbutit să îl readucă la viaţă. Vremea şi-a arătat şi astăzi asprimea în Moldova. Ninsoarea abundenta a adus probleme încă de la primele ore ale dimineţii. Un tir a derapat pe şoseaua plină cu zăpadă şi a blocat circulaţia în apropiere de Pașcani. Blocaj a fost şi pe Aeroportul Iaşi. Din cauza ceţii groase, mai multe zboruri au fost deviate spre Bucureşti şi Bacău, iar cursa de Viena a fost anulată.

La Suceava, mai mulţi arbori au fost doborâţi de zăpadă şi vânt pe şosea, iar circulaţia a fost oprită cât timp au lucrat pompierii la deblocarea drumului. Ninsorile au acoperit zone întinse şi în judeţele Bacău, Caraş-Severin, Harghita şi Braşov. Maşinile de la deszăpezire au ieşit la lucru, dar şoferii sunt avertizaţi că se circulă în condiţii de iarnă. În Maramureş, poliţiştii au făcut filtre ca să verifice dacă maşinile erau dotate cum trebuie pentru vremea de afară.

Nici Capitala nu a fost ocolită de vremea rea. Problemele au început încă de dimineaţă. Aproape patru sute de pasageri care se aşteptau să ajungă cu avioanele lor la Bucureşti au aflat că piloţii nu pot ateriza din cauza ploii torenţiale. Cursele de la Timişoara, Iaşi, Ammann şi Chişinău au aterizat la Sibiu, unde era vreme bună.

În Bucureşti, mulţi localnici au ieşit din case direct în bălţi. Pietoni, maşini şi mijloace de transport în comun şi-au croit drum cu greu prin ape. Majoritatea canalelor erau înfundate cu frunzele nemăturate de pe trotuare, pe care şuvoaiele le purtaseră cu ele. Sătui de aceleaşi probleme la fiecare ploaie mai mare, bucureştenii încă aşteaptă să fie rezolvată o problemă simplă. Apa Nova anunţă că în zonele cu probleme, într-un metru pătrat s-au adunat aproape 50 de litri de apă, cât cinci găleţi mari. Nu ar fi fost o problemă, spun specialiştii, dacă ar fi funcţionat canalizarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Primul cod de ninsori a făcut primele victime în România: o femeie a murit îngheţată de frig, iar un bărbat de 67 de ani a fost salvat în ultima clipă