Antena Meniu Search
x

Foto Prognoza meteo 20 octombrie 2021. Vreme frumoasă și plăcută în România, cu temperaturi maxime de 20° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 20 octombrie 2021. Se anunță o vreme frumoasă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 14 și 20 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 17:18

În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Orientali. Temperaturile minime se vor încadra între -2 grade în depresiuni și 10 grade pe litoral. Local în zonele joase se va forma ceață.

Vremea miercuri 20 octombrie 2021

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor crește ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, însă în zonele joase de relief, dimineața și noaptea, local se va semnala ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe arii mai restrânse și cu viteze mai mici în regiunile din estul, sud-estul și vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 20 de grade, iar cele minime în general între 0 și 10 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor crește ușor. Cerul va fi variabil,  iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață.

Vremea în afara României

În regiunile din jumătatea nordică a continentului va predomină aspectul închis și ploios al vremii, în condițiile nebulozității accentuate deasupra unei zone uriașe întinse de la partea nordică a Regatului Unit și Franța până la Munții Alpi, spre est până în Belarus, până la Munții Ural și până în nordul Peninsulei Scandinavice. În restul Europei va fi mai plăcut, cerul urmând a fi mai mult sau complet senin în țările balcanice și variabil ori temporar noros în celelalte zone. 

Precipitații se vor semnala pe suprafețe relativ mari în nord-vestul britanic (mai probabil în Țara Galilor și în Anglia), în nordul scandinav (mai probabil în Norvegia și Danemarca) și în nord-estul rus; în nord-est și în est vor fi mai ales sub formă de lapoviță, iar unele din aceste fenomene pluviale vor lasă înapoi situații hidrologice severe. În regiunile aflate sub cer variabil regimul pluvial va fi neînsemnat, reprezentat de ploi în general slabe și izolate în nord-vestul Peninsulei Ibreice și la vest și la nord de Marea Adriatică.

Vânt intens se va observa pe ocean la nord-vest de Norvegia și la vest de Golful Biscaya, moderat și cu intensificări posibil pe timp îndelungat - pe marile Baltică și a Nordului, iar cu precădere slab - în spațiul balcano-carpatic. Va fi și ușor mai cald decât cu o zi înainte, cele mai mari temperaturi maxime prefigurandu-se în Portugalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 20 octombrie 2021. Vreme frumoasă și plăcută în România, cu temperaturi maxime de 20° Celsius