Antena Meniu Search
x

Video România, între coduri de caniculă şi furtuni. Temperaturile au ajuns chiar şi la 45 de grade, iar un bărbat a murit din cauza căldurii

România este împărţită între furtuni violente şi caniculă. Au fost viituri cât casa, a căzut grindină cât mingile de ping-pong, în timp ce restul ţării se topea de căldură. Temperaturile au ajuns chiar şi la 45 de grade, resimţite în plin soare. Un bărbat a murit din cauza căldurii sufocante, în Satu Mare. I s-a făcut rău, într-o maşină fără aer condiţionat, care circula cu geamul coborât.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.06.2021, 20:07

Hepta Vezi și

O viitură de cod roşu a adus din munţi tone de buşteni şi gunoaie. În zonă au căzut 100 de litri pe metru pătrat, cât pentru o lună. În câteva secunde, debitul râului Geoagiu a crescut de 80 de ori. Apa a rupt, pe o porţiune de 30 de metri, drumul care duce către Mănăstirea Râmeţ, iar asfaltul s-a prăbuşit în râu.

Dorel Lazăr, localnic: Apa a crescut dintr-o dată, un metru jumătate, cel puţin. Dacă nu, doi. Impresionant de-a dreptul.

Între coduri de caniculă şi furtuni

Au fost 15 avertizări cod roşu de furtuni şi 3 de inundaţii într-o singură zi, în România. Fenomenele extreme au răvăşit şi Galaţiul. Aici a căzut gheaţa cât mingile de ping-pong. Într-o oră şi 20 de minute, au fost 200 de apeluri la 112 pentru copaci căzuţi sau case inundate. La Bacău, viiturile au ajuns la acoperişurile caselor. Peste 100 de gospodării au fost inundate. 

Este vremea extremelor. Codurile roşii de furtuni se suprapun cu cele roşii de caniculă. În timp ce estul ţării se luptă cu apa, vestul trece prin zile de foc. Temperatura resimţită a urcat până la 45 de grade Celsius în Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin. Chiar şi la polul frigului, în Miercurea Ciuc, a fost foarte cald: 37 de grade Celsius.     

În preajma lunii lui cuptor, vom avea ziua şi furtuna puternică din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Sâmbătă, vremea va fi capricioasă, în special, în zona Ardealulului, dar vijeliile şi grindină îşi vor face apariţia în mijlocul zilei şi în restul ţării. Toată săptămâna viitoare vom avea o vremea, când fierbinte, când vijelioasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Vremea » România, între coduri de caniculă şi furtuni. Temperaturile au ajuns chiar şi la 45 de grade, iar un bărbat a murit din cauza căldurii