Antena Meniu Search
x

Video Trăim cea mai călduroasă zi de 15 aprilie din istorie. Azi, temperaturile se apropie de pragul caniculei

Vara a venit mai devreme. Avem cea mai călduroasă zi de 15 aprilie din istorie, cu maxime apropiate de pragul caniculei. După vremea caldă, însă, urmează o răcire semnificativă, de la 31 de grade Celsius la 10 grade Celsius. Meteorologii anunță și ploi şi vânt puternic. 

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 14:19

Vezi și

La ora 13.00, în Capitală, staţiile meteo indicau o temperatură de 26 grade Celsius, însă, după ora 14.00, maximele se vor apropia de pragul caniculei.

Ora 13, temperaturi resimţite:

35 grade Bechet

33 grade București

Pe acelaşi subiect

33 grade Pitești

33 grade Târgoviște

33 grade Turnu Măgurele 

33 grade Caracal

33 grade Titu

32 grade Focșani

32 grade Tulcea

Ora 14, temperaturi resimțite:

36 grade Bechet

35 grade Zimnicea

34 grade Buzău

34 grade Turnu Măgurele

34 grade Calafat

34 grade Băile Herculane

34 grade Moldova Veche

33 grade București

33 grade Călărași

33 grade Pitești

33 grade Târgoviște

Vreme de vară în Bucureşti, cu 34 grade Celsius în aprilie

Astfel că, valorile în termometre vor indica 34 grade Celsius. O vreme de vară, astfel că cine iese în această după-amiază din casă nu trebuie să uite sticla cu apă. 

Cald şi la mare, e vreme de plajă

La malul mării, atmosfera e plăcută şi relaxantă, cu temperaturi ca în mijlocul verii. Administratorii au montat deja umbrelele pe plaje, unii dintre ei au scos şi şezlongurile, atfel încât cei care vin la mare în acest moment să poată să se bucure în tihnă de această vreme.

Mâine şi poimâine, începe să se răcească uşor în Constanţa. Vântul va fi mai intens, iar în weekend se vor înregistra temperaturi de 13...14 grade Celsius.

Vremea se răcește în toată țara și vin ploile

După vremea caldă urmează o răcire semnificativă, de la 31 de grade la 10 grade. Meteorologii anunță și ploi. La munte, temperaturile scad la minus 2 grade.

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 aprilie.

Astfel, la începutul săptămânii vremea va fi extrem de caldã pentru mijlocul lunii aprilie în toatã ţara cu temperaturi maxime de 30...34 grade. De marți după-amiză instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin înnorãri, averse, însoţite şi de descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Marmureş, iar mai ales spre searã şi noaptea şi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Muntenia. Vor fi condiţii de grindinã, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal şi de munte cantitãţile de apã vor fi în general de 20...35 l/mp. Spre sfârşitul nopţii, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, trecãtor vor fi posibile precipitaţii mixte. Local şi temporar vântul va prezenta intensificãri în general cu viteze de 50...60 km/h, în zona înaltã, cu peste 75...80 km/h, iar pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie. Joi, 18 aprilie vremea va deveni rece pentru a doua decadã a lunii aprilie în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, local mai ridicate în sud-est pânã spre 18...19 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 9 grade. Vor fi intervale cu ploi în nordul, centrul şi estul teritoriului şi pe arii restrânse în rest, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte și vântul va intensifica senzația de frig.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Trăim cea mai călduroasă zi de 15 aprilie din istorie. Azi, temperaturile se apropie de pragul caniculei