Antena Meniu Search
x

Video "Uitaţi-vă ce bolovani de grindină". Furtuna și vijeliile au măturat jumătate de țară. Grădinile oamenilor au fost acoperite de gheaţă în câteva minute

După avertizările de caniculă au urmat cele de furtuni. Vijelii violente au lovit regiuni întinse din Moldova, Transilvania şi Oltenia. O femeie a ajuns la spital, strivită de un copac frânt de vânt. 

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 19:14

Vezi și

Nori negri au acoperit dintr-o dată oraşul Buzău. A plouat o oră pe ceas, iar vântul a suflat cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră. O salcie ruptă de vijelie a căzut peste o femeie care mergea pe stradă. Victima a ajuns la spital. Mai mulţi copaci smulşi din rădăcini de furtună au căzut peste maşini şi au blocat mai multe străzi. Localnicii au primit mesaje RO-Alert care îi sfătuiau să nu iasă din case.

După caniculă, furtuni

Furtună a fost şi la Sinaia unde mai multe străzi s-au transformat în râuri. În zona gării, poliţiştii au fost nevoiţi să devieze circulaţia - maşinile nu puteau înainta prin apă.

La Satu Mare a plouat cu grindină. Grădinile localnicilor au fost acoperite de gheaţă. În Baia Mare natura a oferit un spectacol paşnic. Norii au fost demni de fotografiat şi au strâns mii de reacţii în online.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Ia uite ce bubuie, ia uite grindina. Ia uite ce bolovani. Uitaţi-vă ce bolovani de grindină!

Natura s-a dezlănţuit încă de aseară în Gorj, unde a căzut grindină de mari dimensiuni.

Localnic: Prăpăd, tată, prăpăd! Uitaţi-vă, prăpăd! Uitaţi-vă, prăpădul de pe lume! Uitaţi-vă cum sar pietrele!

Ca nişte mingi de ping-pong, aşa au fost surprinse în Mureş bucăţile de grindină care au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor.

Tânăr: Am luat ce am apucat, am luat pături, ce am avut la îndemână şi am acoperit maşina să nu mi-o rupă. Oricum, mi-a spart şi geamul, în spate, luneta. A fost ceva, teroare. Gheaţă foarte mare.

Vremea nu a fost mai blândă nici în zona Moldovei. În Bacău, mesajele Ro-Alert i-au ţinut pe oameni în case. Unde nu a picat grindina, a făcut probleme vântul. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, iar în unele zone rafalele puternice au doborât stâlpi de iluminat, panouri publicitare sau semne de circulaţie, care au avariat mai multe maşini parcate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » "Uitaţi-vă ce bolovani de grindină". Furtuna și vijeliile au măturat jumătate de țară. Grădinile oamenilor au fost acoperite de gheaţă în câteva minute