Antena Meniu Search
x

Galerie foto 22 județe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două avertizări de vreme extremă. Astfel, de la ora 12.00 până la noapte este valabilă o alertă cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în Maramureș, Moldova, Dobrogea, în estul Transilvaniei și în nord-estul Munteniei. De asemenea, un cod galben de caniculă vizează, azi și mâine, Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 13:42

Vezi și

Meteorologii au emis joi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă.

Astfel, în intervalul 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 22:00, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp), potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codul galben de furtuni

meteoromania.ro

Caniculă, azi și mâine, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei

Pe acelaşi subiect

O altă avertizare cod galben anunță pentru azi și mâine caniculă și disconfort termic ridicat. 

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

meteoromania.ro

Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade Celsius.

Avertizarea vizează Capitala și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Mehedinți, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Olt.

Prognoză meteo specială în București

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 35 de grade, iar cele minime vor fi de 19...22 de grade.

În după-amiaza zilei de joi vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » 22 județe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare